Danmarks landstræner har allerede annonceret sit ønske om at fortsætte som landstræner, og han beholder gerne Jon Dahl Tomasson som assistent.

Forleden sendte landstræner Åge Hareide et klart signal til DBU: Han vil gerne blive på posten efter næste sommers VM, uanset om Danmark er med eller ej. Efter det seneste års fremgang virker det naturligt at fortsætte, mente Hareide.

En del af den fremgang har assistenten Jon Dahl Tomasson været med til at skabe, og det var angiveligt hans idé at overfalde Polen med højt pres og direkte afleveringer for en måned siden. Hareide virker godt tilfreds med samarbejdet og håber, at assistenten bliver siddende sammen med ham.

- Jeg vil meget gerne have, at vi fortsætter sammen, når denne sæson er slut, siger landstræneren til Politiken og kalder Tomasson en god fodboldtænker.

- Jons spillerbaggrund og internationale erfaring er vigtig for os, og han kender den danske fodboldkultur og har været anfører på landsholdet.

Det er ikke kun som spiller, at Jon Dahl Tomasson har erfaring fra international fodbold, for før han blev assistenttræner på det danske landshold, var han både chef og assistent i Holland.

Han nåede både at være næstkommanderende og øverstkommanderende i Excelsior, cheftræner i Roda og assistenttræner i Vitesse, inden han tiltrådte hos DBU i 2016. Hans kontrakt med forbundet løber til sommeren 2018 og skal altså forlænges, hvis Hareide skal få sit ønske opfyldt.

SENESTE NYT...
OP | NED