• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Hjulmand bliver landstræner: Vil overhovedet ikke blande mig det næste år

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kasper Hjulmand overtager jobbet som landstræner efter EM 2020. Indtil da kommer han ikke til at arbejde med landsholdet eller udtale sig om det.

Af Anders Dehn

Om lidt over et år overtager Kasper Hjulmand jobbet som landstræner, og indtil da bliver han ansat som konsulent i DBU. Men selv om han altså kommer til at have en vis tilknytning til fodboldforbundet, kommer han ikke til at have noget med landsholdet at gøre.

Det er fortsat Åge Hareide, der er landstræner, så derfor kommer Hjulmand hverken med råd eller dåd til at blande sig i sin forgængers arbejde.

Læs også: Officielt: Kasper Hjulmand bliver dansk landstræner

- At blive landstræner for Herrelandsholdet er en kæmpe ære og opgave, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for holdet fra august 2020 og fremefter. Jeg er imponeret over holdets styrke og blanding af talenter og rutinerede spillere. Samtidigt har Åge Hareide skabt et fantastisk sammenhold og styrke på holdet, som bliver spændende at arbejde med efter EM-slutrunden 2020. Jeg vil godt understrege, at jeg ikke vil blande mig overhovedet de næste 12 måneder – først efter min tiltrædelse, siger Kasper Hjulmand ifølge dbu.dk.

Også på pressemødet, hvor fodbolddirektør Peter Møller præsenterede Hjulmand og assistent Morten Wieghorst, gentog den kommende landstræner, at han hverken skal arbejde med eller udtale sig om landsholdet det næste års tid. 

I mellemtiden får han chancen for at forberede sig på at overtage sit nye job. Som Møller siger:

- Der er kun én landstræner – og én med landstræner-løn – og det er Åge Hareide. Vi har tilknyttet Kasper Hjulmand, så han får tid til at forberede sig op til sin tiltrædelse i august 2020, i øvrigt på samme måde som daværende landstræner Morten Olsen gjorde det, da han overtog posten efter Bo Johansson i år 2000.

Både Hjulmand og Wieghorst har fået en fireårig kontrakt fra sommeren 2020.

Superliga

Mere Superliga

Fokus