• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Højbjerg drømmer om EM på hjemmebane: Det kan være kæmpestort for alle

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Danmark tog i går et vigtigt skridt i kvalifikationen mod EM næste sommer. Pierre Emile Højbjerg drømmer om at skænke danskerne en slutrunde hjemme i Parken.

Af Anders Dehn

Da Danmark havde slået Georgien 5-1 i Telia Parken, havde Pierre Emile Højbjerg og Kasper Schmeichel en kort samtale på banen. Den handlede om noget, som de to Premier League-spillere og de fleste fodboldinteresserede danskere drømmer om: EM på hjemmebane.

Hvis ellers landsholdet kvalificerer sig til næste sommers slutrunde, er det sikret mindst to kampe i Parken. Det var netop det, Højbjerg havde i tankerne, da han omfavnede sin målmand efter slutfløjtet.

- Derfor sagde jeg til Kasper Schmeichel: Nu fortsætter vi. For hvis der er noget, vi vil give til jer, give til fansene, give til hele Danmark og i sidste ende også give til os selv... Så er det at stå her i Parken om et år. Foran en fodboldfest i rødhvide farver. Det kan være kæmpestort for alle. Det drømmer vi om, det spiller vi for, fortæller han ifølge Politiken.

Udsigterne til endnu en slutrunde med dansk deltagelse og den første på dansk grund blev noget bedre af sejren over Georgien. Danmark indtager nu andenpladsen, fem point efter Irland, der dog har spillet en kamp mere og blandt andet mødt Gilbraltar men ikke Schweiz. Netop schweizerne befinder sig ét point efter Danmark med én kamp færre. 

Højbjerg, Schmeichel og co. har dog stadig alle muligheder for selv at afgøre sin skæbne, da holdet møder både Schweiz og Irland en enkelt gang hver i efteråret.

Foruden København lægger 11 andre europæiske byer stadion til EM-slutrunden om et års tid: London, München, Rom, Baku, Skt. Petersborg, Bukarest, Amsterdam, Dublin, Glasgow, Budapest og Bilbao.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.