• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Højbjerg kunne godt tænke sig en tur til OL

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske midtbanespiller kunne godt tænke sig at spille OL næste år, selv om det kan blive svært at komme med til slutrunden.

Af Kenneth Jensen

Det danske U21-landshold tager om en lille uges tid hul på U21-EM i Italien, hvor modstanderne er Tyskland, Østrig og Serbien, og kan Danmark gå videre fra gruppespillet, bliver der også booket en billet til OL i 2020.

Det kræver, at Danmark vinder puljen eller blive bedste toer, og det i sig selv kan blive svært. Men håbet lever, og midtbanespiller Pierre Emile Højbjerg fra A-landsholdet er klar til at støtte holdet - blandt andet fordi han selv har en OL-drøm.

- Jeg forventer, at de vinder det. Ej, jeg forventer, at de forhåbentlig går til OL, for det kunne jeg også rigtig godt tænke mig at spille. Jeg er sikkert ikke den eneste, men næste år tror jeg stadig, at jeg er U23. Eller hvad?, siger Pierre-Emile Højbjerg ifølge B.T.

En OL-trup består af 18 spillere, og tre af de 18 spillere må være over 23 år. Højbjerg kan kun komme med, hvis han bliver valgt som en af de tre spillere over 23 år, for han har ikke længere alderen til U23-fodbold, selv om han ikke selv har helt styr på reglerne.

Det er i øvrigt kun et af en del problemer i forhold til en tur til OL. For det første skal det danske hold kvalificere sig, for det andet skal Southampton give Højbjerg lov til at tage afsted - turneringen er ikke en officiel del af FIFA-kalenderen, og derfor kan klubberne holde spillerne hjemme fra turneringen, der spilles i august 2020.

Danmark var med ved OL i 2016 i Brasilien - her var det en broget flok af spillere, der var afsted, efter stor ballade i forbindelse med udtagelsen af holdet til slutrunden.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.