• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Holse overrasket over EM-udtagelse: Jeg sad i fitness og cyklede intervaller

Carlo Holse var taget i fitness for at dulme nerverne over udtagelsen til U21-EM-truppen, så han sad på cyklen og måtte kvæle sit jubelskrig, da hans far skrev og ønskede tillykke med pladsen på Niels Frederiksens hold.

Af Anders Dehn

Nerverne var blevet for store, så Carlo Holse havde bevidst planlagt en tur i fitnesscentret med sin gode ven og tidligere holdkammerat Joel Felix, da Niels Frederiksen udtog bruttotruppen til U21-EM tirsdag eftermiddag. Så da den første lykønskning fra hans far tikkede ind, måtte han afbryde sin træning.

- Jeg vidste det faktisk ikke. Jeg havde ikke fået noget at vide, så det kom som en overraskelse, men jeg er selvfølgelig superglad. Jeg tror, jeg var en af de der boblere, som ikke vidste, om jeg kom med eller ej, så jeg ser det først nu. Jeg fulgte ikke med på udtagelsen. Jeg ville ikke se det live, for der var lidt for mange nerver, fortæller han til tipsbladet.dk.

Læs også: EM står for døren: Her er den danske U21-bruttotrup

- Det er lidt mærkeligt. Jeg sidder her og kører intervaller på cyklen, og så får jeg en besked fra min far om, at jeg er med. Men det er også en god grund til ikke at gå amok og skrige rundt i hele fitness, selv om det er det, man har lyst til. Det er det, jeg har hungret efter, trænet efter og spillet kampe for: at vise, at jeg er god nok.

U21-landstræner Niels Frederiksen fremhævede under udtagelsen Carlo Holse som et eksempel til efterfølgelse. Han skiftede i januar fra FC København til Esbjerg fB på en lejeaftale, og det har været så stor en succes, at han har spillet sig snublende tæt på en plads i den endelige EM-trup. Den slags vil Frederiksen gerne se mere af.

Holse havde aldrig spillet for U21-landsholdet før turen til Mexico i januar, og siden var han med i de to testkampe i marts, så den megen spilletid i Esbjerg har formentlig øget hans chancer betydeligt. Men der skal stadig sies tre spillere fra, og Holse betegner sig selv om en bobler, så hvordan ser han mulighederne for at komme med til Italien?

- Det er lidt fifty-fifty, tror jeg. Det er nogle gode spillere, der spiller min position. Nogle spiller i udenlandske klubber, og to af dem er næsten to topscorere i Superligaen (Robert Skov og Andreas Skov Olsen, red.). Så det er svært. Men jeg har nogle dage i København for at bevise, at jeg skal med, og jeg tænkt mig at gøre det så svært som muligt for muligt for Niels at vælge.

U21-landsholdet samles i Lyngby den 3. juni, tager til Kroatien og spiller en testkamp den 12. juni og rejser så til Udine, hvor holdets to første EM-kampe skal stå. Carlo Holse er topmotiveret til træningen forud for slutrunden.

- Ja, er du sindssyg. Det bliver da afgørende. De træninger kan jo afgøre, om man kommer med, så jeg skal give den fuld gas og vise, at jeg er god nok til at komme med, siger han.

Holse har en enkelt kamp med Esbjerg, inden han slutter sig til EM-truppen. Den står mod FC Midtjylland på lørdag. Vinder vestjyderne den, tager de bronzen.

Superliga

Optakt: Hobro IK - SønderjyskE

Hobro IK skal følge op på den sensationelle sejr over FC København, når Glen Riddersholm og SønderjyskE kommer på bes...

Optakt: OB - AGF

Klubberne fra landets to næststørste byer mødes i en direkte duel om fjerdepladsen. Hvem trækker det længste strå?

Mere Superliga

Fokus