• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold .
Sponsoreret artikel

Hvem er historiens bedste danske fodboldspiller?

Hvem er historiens bedste danske fodboldspiller?
Foto: Getty Images

Her er et bud på, hvem der er Danmarks bedste fodboldspiller nogensinde.

Af .

Det er selvfølgelig svært at måle og svært at sammenligne mellem de forskellige tidsperioder. Men her kommer et bud på hvem, der er de bedste danske fodboldspillere nogensinde.

Familen Schmeichel
Der er ingen tvivl om hvem, der er de bedste danske fodboldmålmænd nogensinde. Det er Peter og hans søn Kasper Schmeichel.

Peter blev kåret til verdens bedste målmand i 1982 og 1983. Han spillede hele 129 landskampe, og var målmand hos Manchester United fra 1991 til 1991, hvor han spillede 292 kampe inden han skiftede til Sporting i Portugal, men siden vende tilbage til England og spillede for både Aston Villa.

Kasper Schmeichel har boet i England det meste af sit liv og hans karriere kan følges via blandt andet udenlandske bettingsider.

Han har blandt andet spillet for Manchester City, Notts County og Leeds United, inden han skiftede til Leicester City, hvor han har været en kæmpe profil siden 2011 og i 2016 var en stor del af at klubben blev engelske mestre. Kasper Schmeichel har i skrivende stund spillet 75 landskampe for Danmark.

Brødrene Laudrup
De er nok de to mest berømte fodboldspillere Danmark har haft. Brian og Michael Laudrup er en institution i dansk sport, og kendt at stort set alle danskere. Michael Laudrup betragtes af rigtig mange som den størst personlighed dansk fodbold har haft.

Efter en forholdsvis kort karriere i Danmark hos henholdsvis KB og Brøndby IF blev Michael Laudrup som 19-årige købt af mægtige Juventus, der dog i første omgang udlejede ham til SS Lazio.Hos Juventus blev det 102 kampe og 16 mål. Det er dog karrieren i Spanien, som de fleste kan huske Michael Laudrup for.

I henholdsvis FC Barcelona og Real Madrid blev det til fem spanske mesterskaber og i alt mere end 50 mål.

Michael Laudrup nåede 104 landskampe for Danmark. Han var dog ikke med, da Danmark blev europamester i 1992.

Det var til gengæld Brian Laudrup, der i alt nåede at spille 82 landskampe for Danmark. Han spillede i klubber som blandt andre Bayern München, Fiorentina, AC Milan, Ajax og Chelsea, men det var i Glasgow Randers i Skotland han fik størst succes med 44 mål og 133 kampe, og vandt en række nationale mesterskaber og pokaltitler.

Christian Eriksen
Mange vil nok huske Christian Eriksen for hans hjerteanfald i Parken i København i 2021 i forbindelse med EM-opgøret mod Finland. Men det er ikke helt fair, for Eriksen har en af de mest imponerende karrierer i dansk fodbolds historie.

Fra OB blev han solgt til Ajax i Holland, hvor han fik et internationalt gennembrud, og nåede at spille 113 kampe. Det helt store gennembrud kom dog hos Tottenham Hotspur, hvor det fra 2013 til 2020 blev til 51 mål i 226 kampe og en række imponerede internationale resultater.

I 2020 blev Christian Eriksen solgt til Inter i Milano i Italien, hvor det blev til 43 kampe inden ulykken i Parken. Han har i skrivende stund spillet hele 109 kampe for det danske landshold.

De andre
Men der har selvfølgelig været andre danske fodboldspillere på et meget højt niveau.

Blandt andre kan nævnes at Allan Simonsen blev kåret som Europas bedste fodboldspiller i 1977, Preben Elkjær nået at spille 69 landskampe, og blev italiensk mester med Hellas Verona i 1985.

Simon Kjær er fortsat aktiv, har allerede spillet 119 landskampe, og har spillet i klubber som blandt andre Palermo i Italien, Lille i Frankrig, Fenerbahçe i Tyrkiet og AC Milan.

Danmark har, på trods af en befolkning på mindre end seks millioner mennesker, haft imponerende mange fodboldspillere på et højt imponerende internationalt niveau.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020