• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Ingen løsning i år: Superliga-kampe og landsholdet forsvinder fra YouSee

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

En række Superliga-kampe og det danske landsholds kampe forsvinder officielt fra YouSee pr. 1. januar.

Af Ole Hoffskov

Fronterne har været trukket op mellem YouSee og Discovery Networks i et stykke tid efterhånden, men i kulisserne har parterne forsøgt at lave en aftale, der fastholder Discoverys kanaler som et tilbud i den nye bland selv-pakke, som YouSee indfører fra nytår.

Onsdag oplyser YouSee i en pressemeddelelse, at det ikke har været muligt at indgå en aftale, og dermed forsvinder Discoverys kanaler fra YouSee fra årsskiftet. Dette indebærer blandt andet to eller nogle gange tre Superliga-kampe pr. runde samt det danske landsholds kampe

YouSee håber fortsat på en aftale med Discovery Networks, men det bliver ikke på denne side af nytår.

Læs også:Dansk tv-aftale indgået om Premier League: Ny kanal får stor bid af kagen

- Desværre har vi endnu ikke kunne finde en løsning, der både sikrer en fornuftig pris og mere valgfrihed til vores kunder. Derfor må vi erkende, at vi ikke når at lukke en aftale med Discovery Networks og bliver nødt til at varsle vores kunder om, at Discovery’s kanaler ikke vil være en del af vores udvalg fra årsskiftet. Det er vi kede af på vegne af vores kunder, og jeg kan forsikre, at vi vil forhandle videre, og håber, at vi senere i det nye år igen kan tilbyde Discovery Networks indhold i vores tv-produkter, siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee, og fortsætter:

- Det har været vigtigt for os at finde en løsning med Discovery Networks, så vores kunder fortsat har adgang til deres indhold og kanaler. Derfor har vi arbejdet med forskellige mulige løsninger i forhandlingerne. Dels hvor Discovery Networks’ indhold kunne fortsætte som en del af Bland Selv, men også løsninger, hvor vi har tilbudt at fortsætte med flere af Discovery Networks’ kanaler i de faste pakker, herunder Kanal 5, hvor fodboldlandsholdets kvalifikationskampe vises.

Netop sport fylder meget i forhandlingerne mellem YouSee og Discovery.

Læs også:Seks operationer og stort vægttab: Det går fremad for Åge Hareide

- Vi ønsker, at vores kunder har adgang til alle de vigtige sportsbegivenheder. Men vi bliver i forhandlinger ofte mødt med krav om, at hvis vi vil have kanaler med vigtige sportsrettigheder i pakkerne, så skal vi også tage en række andre kanaler med i købet. Samtidig bliver sportsrettigheder ofte fordelt på en række forskellige tv-kanaler. Det reducerer valgfriheden for os og for tv-kunderne, når de vigtigste sportsrettigheder bruges til at sælge kanaler med aftagende seertal. Derfor er vi nødt til at kæmpe imod denne tendens på vegne af vores kunder, siger Jacob Mortensen.

Discovery Networks har endnu ikke udsendt en pressemeddelese med deres syn på sagen. 

Læs også:Divisionsforeningen: TV-konflikt giver størst problemer for Yousee

Læs også:Sort skærm før FCK-kamp: Discovery med budskab i tv-strid

Læs også:Tv-station slår fast: Landsholdet forsvinder fra 1 mio. danskeres tv-pakker

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus