• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Jens Stage drømmer om U21-EM: Det bliver lige op over

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AGF's viceanfører vil meget gerne til EM med U21-landsholdet, men han ved ikke, om han bliver udtaget. Det kan gå begge veje, Jens Stage. Han lærer ellers meget af det tekniske niveau på holdet.

Af Anders Dehn

Alle i AGF har noget at spille for i øjeblikket, men Jens Stage har lidt mere på spil end holdkammeraterne: en slutrunde.

Mens holdet har gode muligheder for at kvalificere sig til europæisk fodbold og på søndag kan tage endnu et skridt mod AaB, spiller Stage også for en plads i Niels Frederiksens trup til U21-EM. 

Den 22-årige århusianer er relativt ny mand i U-landsholdsregi, og han har aldrig været med til en slutrunde før. Det vil han gerne opleve.

- Det vil betyde en masse. Jeg har det som et mål og håber, at det kan lade sig gøre, siger han til tipsbladet.dk.

- Lige nu er der ikke så meget at gøre ved det udover at klø på her. Det stemmer heldigvis meget godt overens med, hvad klubbens ambitioner er, og hvad mine egne ambitioner for klubben er. Det er at vinde nogle fodboldkampe og se, om vi kan spille os i Europa. Det vil også gøre mine forudsætninger for at komme med til EM til sommer bedre, så i alle henseender er det bedst at vinde nogle kampe nu her og holde mig i gang, så jeg kan stå klar, hvis jeg skulle blive udtaget.

Hvordan er din fornemmelse for, om du bliver udtaget?

- Det bliver lige op over. Den er fifty-fifty. Det kan gå begge veje. Jeg ved det sgu ikke.

Foruden en enkelt U18-landskamp i 2014 havde Jens Stage ikke spillet nogen kampe for Danmark, før han kom med på U21-landsholdet i efteråret. Han var med igen, da holdet var på tur til Mexico i januar, og da det i marts var samlet for sidste gang inden EM.

Stage tilbragte desuden flere af sine ungdomsår med divisionsfodbold i Brabrand modsat mange af holdkammeraterne på U21-landsholdet, der voksede op på Superligaens og udlandets akademier. Der, hvor Stage spillede, lærte man en anden slags fodbold end den, der spilles på DBU's landshold, så det har været lærerigt at komme med sent i sin U-tid.

- Det er en stor omvæltning. Det er en anden type træning, end der bliver leveret her på Fredensvang. Det er rart at prøve sig af på en anden hylde, en teknisk og taktisk enormt høj hylde. Det er fedt at få chancen for at måle sig med de bedste, siger Jens Stage.

- Jeg er megaglad for at være med og synes, jeg får noget ud af det. Især min teknik og min taktiske formåen kommer tilbage med en ny del. Taktikken er selvfølgelig klar: Vi laver noget andet her, end vi laver der. Hvad der er bedst, kan jeg ikke sige. Men det tekniske niveau, som bliver leveret til de landsholdssamlinger, er enormt, og jeg er nødt til at være helt oppe på dupperne for at være med og prøve at tage noget med tilbage til AGF.

Hvad er anderledes i træningen?

- Spillerne. Mange af dem er udlandsprofessionelle og har et højt niveau og leverer det teknisk til træning hver dag, så teknikken er i højsædet. Jeg synes, der er mange gode spillere. Jeg står måske for noget fandenivoldskhed, hvilket jeg også gør her, og det prøver jeg at tage med til truppen. Jeg prøver at lære af deres tekniske formåen, men det, jeg skal bidrage med til truppen, er ved at give noget energi og gå til den og have noget hår på brystet.

Om det så er nok til en EM-billet, ved kun Niels Frederiksen og hans folk. Om Stage er en del af bruttotruppen, afslører landstræneren omkring den 20. maj.

Superliga

Mere Superliga

Fokus