• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Jon Dahl Tomasson ser tilbage på VM: Vi kunne være kommet langt

Den danske assistenttræner er stadig ærgerlig over måden, Danmark forlod VM-slutrunden på.

Af Kenneth Jensen

Dansk fodbold nåede ottendedelsfinalen ved det VM, der blev spillet i sommer, men en straffesparkskonkurrence og Kroatien blev endestationen.

Kroatien gik senere hele vejen til finalen, hvor det blev til det nederlag til Frankrig, som Danmark i øvrigt havde spillet 0-0 med i gruppespillet, og det fik mange til at sige, "det kunne have været os".

Sådan ser landsholdets assistenttræner, Jon Dahl Tomasson, også på det. Danmark tabte kun opgøret mod Kroatien ved VM-slutrunden - og det var altså efter en straffesparkskonkurrence.

- Selvfølgelig har vi det sådan. Man er skuffet over at ryge ud i slutrunden på en straffesparkskonkurrence. Vi kunne være kommet langt. Vi er enormt svære at spille imod - der blev ikke scoret mange mål mod os. Vi havde dog lidt for mange fejl på bolden og i den tekniske del af fodbolden. Det skal vi forbedre. Men slutrunde-fodbold er også bare en anden kategori - det er svært at sammenligne med så meget andet. Det er godt, at vi har fået den ballast nu til de kommende år, siger Jon Dahl Tomasson til tipsbladet.dk.

Man taler tit om ballast, men trupperne ændrer sig jo, og unge spillere kommer ind, mens ældre stopper. Kan man virkelig få "ballast"?

- I den her trup er der udtaget 21 indtil videre, og det er kun Christian (Nørgaard, red.), der ikke har været med tidligere. Alle har fået ballast. Man skal virkelig ikke undervurdere slutrundeerfaringen. De her spillere har kæmpet for ære og fædreland, og vi har stabilitet i det, vi gør. Så nu arbejder vi videre.

Jon Dahl Tomasson og Danmark møder først Slovakiet på udebane den 5. september, og derefter venter der den 9. september et opgør i Nations League mod Wales. Det nye turneringsformat, hvor der er en EM-billet på spil, vækker glæde.

- Det er et fremragende setup. Vi skal lige lære det lidt bedre at kende. Det er en tilvænningsperiode, men det er smart lavet i stedet for træningskampe, hvor der kan være manglende lyst. Nu skal man spille mod hold på samme niveau, og der spilles om en billet til 2020. Det er noget, vi tager meget seriøst, siger Jon Dahl Tomasson og forklarer, at testkampe slet ikke giver det samme:

- Det kan ikke sammenlignes. Det er ikke ligegyldigt med testkampe, men det er bare noget andet. Der er nu point på spil, kulissen er bedre, og der er pres på. I baghovedet har spillerne, der spiller mange kampe, det nok sådan, at man hænger lidt i håndbremsen, når det er testkampe. Der er også mange udskiftninger, så det er svært at finde rytme. Jeg ser meget frem til den kamp mod Wales.

Udover Wales er Danmark også i gruppe med Irland ved Nations League, der altså indledes med en kamp i Aarhus.

Superliga

Mere Superliga

Fokus