Danmark er kommet i det næsthøjeste lag i Nations League, som kan give en ekstra mulighed for at komme med til EM i 2020.

Efter sommerens VM begynder kvalifikationen til EM, men nu bliver venskabskampene i mellem disse noget helt andet end før. Nu kan de nemlig give en ekstra chance for kvalifikation til Europamesterskabet.

Her bliver landsholdene, der er med i EM-kvalen fordelt i fire grupper, hvor A-gruppen er med de højestplacerede hold på verdensranglisten, mens D-gruppen har dem med de lavestplacerede hold.

Her er Danmark endt i det næstøverste lag sammen med Østrig, Wales, Rusland, Slovakiet, Sverige, Ukraine, Irland, Bosnien og Hercegovina, Nordirland, Tjekkiet og Tyrkiet. Derfor kan det danske landshold nu se frem til at spille venskabskampe mod disse hold i den nærmeste fremtid.

Af de hold, som Danmark er i den såkaldte liga med bliver der lavet fire puljer med tre hold i hver. Her kan de fire puljevindere se frem til at rykke op i Liga A, hvor man spiller om den ekstra plads ved EM. De fire bedste hold i puljen, som ikke har formået at komme med til EM i den normale kvalifikation, skal spille playoff-kampe om én ekstra EM-plad i marts 2020 - få måneder før EM begynder.

Liga A: Tyskland, Portugal, Belgien, Spanien, Frankrig, England, Schweiz, Italien, Polen, Island, Kroatien, Holland.

Liga B: Østrig, Wales, Rusland, Slovakiet, Sverige, Ukraine, Irland, Bosnien og Hercegovina, Nordirland, Danmark, Tjekkiet og Tyrkiet.

Liga C: Ungarn, Rumænien, Skotland, Slovenien, Grækenland, Serbien, Albanien, Norge, Montenegro, Israel, Bulgarien, Finland, Cypern, Estland og Litauen.

Liga D: Aserbajdsjan, Makedonien, Hviderusland, Georgien, Armenien, Letland, Færøerne, Luxembourg, Kasakhstan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino og Gibraltar.

Hele forklaringen af Nations League kan ses nedenfor i en video, som UEFA har lavet til at forklare reglerne.

SENESTE NYT...
OP | NED