Karakterer: Missionen lykkedes for Hareide i dansk gyserkamp i Irland

Hvordan gjorde de danske spillere det i opgøret mod Irland? Få karakterer fra EM-kvalifikationsopgøret her.

Vi kommer her med vurderingen af de danske spilleres præstationer i EM-kvalifikationskampen mellem Irland og Damark.

Kasper Schmeichel - 3 bolde
Den danske landsholdskeeper var sikker de gange, han blev kaldt i aktion. Kasper Schmeichel havde enkelte svage udspark, men ellers var han god, som han plejer. Sikker sidste skanse - præcis som det danske hold havde brug for.

Henrik Dalsgaard - 3 bolde
Havde en enkelt svag aktion i første halvleg, men ellers passede han først og fremmest sine defensive pligter. Havde masser af plads til at komme frem i banen, men enten havde han ikke modet, eller også havde han fået besked på at forsvare først og fremmest. Da han endelig kom lidt frem i anden halvleg, lavede han en fantastisk assist til Martin Braithwaite.

Simon Kjær - 3 bolde
Flere skæve afleveringer, men han var til gengæld hård og kontant i markeringsspillet. Var tilpas nok på kroppen af Shane Duffy sidst i første halvleg, hvor den store irer var ved at komme til en hovedstødschance på bagerste stolpe.

Mathias "Zanka" Jørgensen - 4 bolde
Spillede roligt og sikkert og viste gode kvaliteter med bolden, hvor han flere gange spillede gode bolde frem i banen til medspillerne. Vandt stort set alle sine dueller og havde også overskud til at hjælpe holdkammeraterne.

Jens Stryger Larsen - 2 bolde
Den danske venstre back passede sit job som forsvarsspiller fint. Lod ikke meget komme forbi, men tilbød heller ikke meget offensivt. Var fremme enkelte gange i kampen, men var ikke med til at gøre den danske offensiv bedre.

Lasse Schöne - 1 bold
Var involveret i Irlands bedste mulighed i første halvleg, hvor han kiksede et indgreb. Var derudover for langsom i sit spil - der var gange, hvor han havde syv berøringer på bolden, før den blev spillet videre. Trak et dumt gult kort sidst i første halvleg. Spillede en del flere minutter, end han plejer for det danske landshold.

Thomas Delaney - UB
Dortmund-spilleren måtte udgå af opgøret efter bare 13 minutter, da han blev ramt af en skade i forbindelse med en duel en irsk spiller.

Christian Eriksen - 3 bolde
Prøvede og tog det initiativ, man kan og skal forvente af Danmarks offensive es. Men langt fra alt lykkedes - Eriksen havde flere fejlafleveringer og havde til tider også svært ved at finde plads i mellem den kompakte irske defensiv.

Yussuf Poulsen - 1 bold
Der var stort set intet, der lykkedes for den danske kantspiller. Han vandt nogle dueller hist og her, men den ellers normalt så stærke Poulsen, der er i god form på klubholdet, ikke en faktor overhovedet. Lavede en stribe fejlafleveringer og orkede i mindst én situation i anden halvleg ikke at løbe med tilbage, efter han havde mistet den.

Andreas Cornelius - 3 bolde
Den danske angriber sled og slæbte i første halvleg, hvor han blandt andet fik slået hul i hovedet i en duel med en irer. Tog et minut senere en sprint, og så tog han sig til baglåret. Skadet. Udskiftet efter 33 minutter.

Martin Braithwaite - 3 bolde
Havde en forfærdelig aflevering i første halvleg, hvor han lossede den langt ud over sidelinjen, men ellers tog han lidt initiativ, selv om der ikke var så meget, der lykkedes. Fortjener kredit for at tage mange dybe løb. Scorede det afgørende mål til 1-0, og det trækker selvsagt op. Og så trækker det lidt ned igen, at han ikke fulgte med Matt Doherty, da denne scorede til 1-1.

Pierre Emile Højbjerg - 2 bolde
Kom ind efter bare 13 minutter og havde lidt svært ved at komme ind i kampen. Kæmpede bravt, men havde ikke noget overtag over for den irske midtbane. Lavede også en række fejlafleveringer, men sled og slæbte trods alt.

Kasper Dolberg - 2 bolde
Kom på banen efter 33 minutters spil, da Andreas Cornelius blev skadet. Havde enkelte gode berøringer, men ellers var han meget usynlig. Så langsom ud, da han fik en chance i anden halvleg, og havde en fejlaflevering ved stillingen 0-0, der var tæt på at skabe en stor irsk mulighed.

Andreas Christensen - UB
Kom på banen efter 84 minutters spil.

Åge Hareide - 3 bolde
Missionen lykkedes for Åge Hareide, men det var nu ikke, fordi operationen var en stor succes. Det danske hold var i den grad på hælene i opgøret mod Irland. Opgaven blev gjort sværere af, at Danmark måtte udskifte både Thomas Delaney og Andreas Cornelius i første halvleg.