2017-12-06 14:24
Foto: Getty Images

De klubber, der afgiver spillere til VM, får et markant større beløb som kompensation end tidligere.

Til sommer er der VM i Rusland, og det betyder samtidig, at en perlerække af verdens bedste fodboldspillere er samlet det samme samme sted. At det kan lade sig gøre, er blandt andet fordi, at deres klubber giver dem fri.

De klubber, der har spillere med til VM, får dog en klækkelig sum for at frigive spillerne.

Helt præcis 1,3 milliarder er afsat til formålet, skriver Ritzau, og det er en markant stigning i forhold til VM-slutrunden i Brasilien for fire år siden. Faktisk har beløbet vokset sig tre gange så stort på de fire år. Stigningen skyldes den nye aftale, som FIFA og ECA, den internationale sammenslutning af topklubber, indgik i 2015.

Kompensationen regnes ud fra, at det koster FIFA 54.000 kroner per dag at få frigivet en spiller til at deltage ved VM. Udregningen begynder 14 dage før VM-åbningskampen og varer indtil den dag, hvor den enkelte spillers land bliver slået ud.

FC København, Brøndby IF, AGF og AaB er fire af de klubber, der umiddelbart ventes at være repræsenteret af spillere ved VM-slutrunden. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

SENESTE NYT...
OP | NED