• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Landsholdets nye scout: Jeg vil bidrage til Danmarks succes under Hareide

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jens Fjellström blev i sidste uge ansat som scout for det danske landshold, og han er allerede i gang med opgaverne. Han håber, at han kan bidrage til den succes, som holdet har haft under Åge Hareide.

Af Anders Dehn

Da DBU for en uge siden præsenterede "Åges øjne", som man kaldte landstrænerens tre nye scouts, var to af navnene velkendte: FC Midtjylland-assistenten Brian Priske og den tidligere Lyngby-cheftræner Thomas Nørgaard.

Men den tredje, Jens Fjellström, var ikke lige så velkendt herhjemme.

Læs også: Optakt: Kosovo - Danmark

Han har de seneste tre år arbejdet som assistenttræner og videoanalytiker i Malmö FF og blev ansat under Allan Kuhn. Fjellström, der spillede over 100 kampe for Malmö, tager allerede hul på sine scoutingopgaver i denne uge, når han bliver sendt på spiontogter mod Danmarks modstandere.

- Jeg skal se Georgien spille mod Schweiz, og i næste uge tager jeg til Irland, hvor jeg skal se Irland spille mod Georgien. Derefter sammenfatter jeg rapporter og giver Åge og hans lederteam så godt et grundlag som muligt, når de møder Georgien, siger Jens Fjellström til podcasten Sporthuset.

Læs også: Hareide havde helst været fri for kampen mod Kosovo

Den 52-årige svensker har tilbragt stort set hele sit arbejdsliv i hjemlandet, så han glæder sig både til at arbejde med danskere og til at fortsætte landsholdets gode takter.

- Her skal jeg bygge en ny platform, og jeg synes, det er meget spændende at se, hvordan man fungerer og ræsonnerer i landsholdssammenhæng og i Danmark - og se, om man kan være med og bidrage til deres succes. Det har gået, og går, rigtig godt under Åge Hareide, siger Fjellström.

Danmark møder Schweiz på tirsdag, mens Irland og Georgien venter til juni.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.