• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen & Martin Davidsen

Landsholdsstopper: Vildskab giver Lewandowski nogle procenter

Landsholdsstopper: Vildskab giver Lewandowski nogle procenter

- Han er en dygtig og komplet angriber, der har lidt af det hele, siger Jannik Vestergaard om Polens Robert Lewandowski.

Af Kenneth Jensen & Martin Davidsen

Det danske landshold møder på lørdag Polen i en vigtig kamp i VM-kvalifikationen. Hvis Danmark vinder, vil Åge Hareides tropper være hele fem point foran gruppefavoritten efter bare to spillerunder, så der er meget på spil i Warszawa lørdag aften.

Den danske forsvarsspiller Jannik Vestergaard ser frem til kampen, og han lægger ikke skjul på, at det bliver en vanskelig opgave.

Læs også: Viktor Fischer: Jeg kan tilføre landsholdet noget vigtigt

- Det bliver en svær kamp. Det er svært at tale om succeskriterier på forhånd, men alt, hvad vi kan få med derfra, vil være en gevinst. Vi vil selvfølgelig gerne vinde, men det kræver en koncentreret indsats. Der er nogle dygtige spillere, der er i store klubber, så vi skal være på mærkerne. Det bliver en god test, for vi finder ud af, hvor langt vi er i vores udvikling som hold, siger Jannik Vestergaard til tipsbladet.dk.

Trods kampens perspektiver vil han ikke kalde den afgørende i forhold til den samlede gruppestilling.

- Det er tidligt at tale om det, for der er mange kampe endnu. Vi tror på os selv, og vi er et ungt hold med en masse gå-på-mod. Vi har en stor tro på egne evner, og derfor vil vi selvfølgelig gå efter det bedst mulige resultat. Men vi er også bevidste om, at det er en svær opgave der venter. Det er en god kulisse og et stort stadion med fans, der giver den fuld gas. Der skal en indsats til, hvis vi også vil indfrie de forventninger, vi har til os selv, siger Jannik Vestergaard.

Han starter formentlig inde i midterforsvaret og kommer dermed til at stå over for Robert Lewandowski, som han kender fra den tyske Bundesliga. 

- Han er en dygtig og komplet angriber, der har lidt af det hele. Han har også noget af den vildskab, som formentlig giver ham de sidste par procenter. De har en god duo med ham og Milik, men de har også nogle gode kanter, de har offensive backs og de har gode spillere på midtbanen. Det er ikke hvem-som-helst, vi skal prøve at stjæle noget fra. Det er en stor opgave, men vi vil gå derned med brystet skudt frem og prøve at irritere dem en smule, fastslår midtstopperen, der kommer til kampen med selvtillid, selvom han blev udskiftet ved stillingen 0-0 ved pausen i Borussia Mönchengladbachs seneste kamp mod Schalke, der endte med at vinde 4-0 efter Vestergaards udskiftning.

- Jeg har det rigtig fint. Det var ærgerligt, at jeg blev offer for en taktisk udskiftning i weekendens kamp, hvor vi oven i købet ikke fik noget positivt ud af det. Jeg må forholde mig til den spilletid, jeg fik, og jeg mener, at jeg spillede en god første halvleg. Det må jeg tage med, og jeg vil forsøge at overføre det til landsholdet. Jeg spillede også fuld tid i ligaen i to kampe, så jeg har fået fint med spilletid. Det går i den rigtige retning, og jeg føler mig fit, siger Jannik Vestergaard.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.