• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Landstræneren er bekymret for Fischer og Højbjergs manglende spilletid

Landstræneren er bekymret for Fischer og Højbjergs manglende spilletid
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Både Viktor Fischer og Pierre Emile Højbjerg er ude i kulden i deres klubber, og det huer ikke Åge Hareide, der har svært ved at udtage spillere, der ikke er i kamptræning.

Af Anders Dehn

Da Åge Hareide onsdag eftermiddag udtog sin foreløbige trup til VM-kvalifikationskampen mod Rumænien, var Viktor Fischer og Pierre Emile Højbjerg blandt de mest markante fravær på listen. 

Årsagen er primært, at de to unge danskere ikke spiller særlig meget i henholdsvis Middlesbrough og Southampton. Fischer har ikke været i truppen i de seneste fire ligakampe og har kun spillet 133 minutter i FA Cuppen siden midten af december. 

Højbjerg var også uden for truppen, da Southampton i weekenden mødte Watford, og selv om han spiller mere end Fischer, sidder også han ofte på bænken. Det bekymrer Åge Hareide.

- Jeg er absolut bekymret for spilletiden. Det er ikke i forhold til deres kvaliteter. Fischer var vores bedste mand mod Armenien, det var i starten af Premier League, og han spillede også. Så fik han en skade, som satte ham tilbage, og han har været ude af holdet, sagde landstræneren til pressen efter udtagelsen.

- Højbjerg er også faldet helt ud af holdet. Han var ikke med i truppen sidst. Det er sådan nogle ting, der bekymrer mig. Vi må se, hvad der sker med dem, og så må vi eventuelt kigge mod andre.

Der er stadig et par åbne pladser i Hareides trup, som Fischer og Højbjerg kan besætte, men landstræneren vil ikke tage dem med bare for at se dem an.

- Det har jeg overvejet, men jeg vil meget gerne have spillere, som jeg ved, jeg kan smide ind uanset. Så har man mange at vælge mellem på bænken og kan vælge ud fra forskellige scenarier i kampen. Det er et spørgsmål om kamprytme. Det er vigtigt. 

Til den centrale midtbane er Lasse Schöne også en mulighed. Han spiller hver gang for Ajax og er en af holdets bedste. Han har fået en ny rolle som dybtliggende playmaker i denne sæson, og selv om Hareide godt kan lide Schöne, skal man bevise, at han også kan styre spillet mod bedre modstandere end i Holland.

- Lasse er i spil. Ham har jeg kigget meget på. Jeg var i Amsterdam og kigge på Lasse og Dolberg mod Heracles, og Ajax var fremragende. Lasse spillede godt, og Dolberg scorede mål. Det så rigtig godt ud, men der er forskel på Heracles og FCK, siger Hareide.

- Især defensivt er der klar forskel. FCK er måske et af de bedste hold i Europa League organisatorisk og defensivt, så det er derfor, jeg også vil se Schöne og Dolberg mod FCK-spillerne. Så får vi se, hvad de kan gøre i små områder, som FCK er dygtige til at skabe for modstanderne.

Superliga

Optakt: Brøndby IF - Esbjerg fB

Endnu en vigtig kamp i jagten på tredjepladsen, bronzemedaljer og europæisk fodbold. Esbjerg har overtaget mod Brøndb...

Mere Superliga

Fokus