• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Lars Høgh er tilbage på job: I mit eget hoved er jeg rask

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Han har netop kostet rundt med landsholdets målmænd, og kræften har forladt kroppen, så Lars Høgh både føler sig og definerer sig som rask.

Af Anders Dehn

Da landsholdet forsamlede sig i Helsingør i begyndelsen af sidste uge, var Kasper Schmeichel, Frederik Rønnow og Jesper Hansen på hårdt arbejde. Manden, der svingede pisken over målmændene, var igen Lars Høgh.

Den mangeårige OB-keeper og målmandstærner var tilbage i landsholdslejren, efter han i siden august i fjor måtte holde pause på grund af den kræft i bugspytkirtlen, han var ramt af. Statistikken spåede ham lave chancer for at overleve, men canceren er væk, og Høgh føler sig frisk.

Læs også: Lars Høgh er tilbage i landsholdslejren: Den helt store målsætning

- Jeg har efterfølgende kigget på tallene, og der var under ti procents overlevelseschance, så det er godt at stå her i dag. Jeg har ikke noget cancer i mig mere, og jeg lagde kemoen på hylden for fem uger siden. Så i mit eget hoved er jeg rask, og jeg er også tilbage på job, siger han til Se og Hør.

60-årige Lars Høgh fik selv otte kampe for Danmarks A-landshold, mens han i flere år har trænet landets bedste målmænd. Netop et comeback i DBU-trøjen stod højt på listen, da han var syg.

- Den helt store målsætning var at komme tilbage til landsholdet. Jeg har kunnet være on og off i Brøndby, hvor jeg har været på og fundet ud af, hvor jeg var. Målsætningen, som jeg selv havde sat, var, at jeg skulle prøve at komme tilbage med landsholdet. Det var et halvt år siden, at jeg blev opereret, og så stod jeg der i går. Det var en fin dag, sagde Lars Høgh til TV2 Sport for et par uger siden.

Danmark spillede 1-1 mod Irland og vandt 5-1 over Georgien i de to kampe i Høghs comeback-samling.