• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Michael Ehrhorn

Legende: Dunga genrejser Brasilien

Legende: Dunga genrejser Brasilien
Illustration

Carlos Dunga er kommet godt fra start i hvervet som brasiliansk landstræner.

Af Michael Ehrhorn

Efter det pinlige exit fra sommeren VM har den nye landstræner Carlos Dunga haft en vigtig opgave foran sig med at genrejse holdet. Det mener den tidligere landstæner Carlos Alberto Parreira er lykkes. Parreira var landstræner for det brasilianske mandskab, der vandt verdensmesterskabet i 1994.

- Dungas hovedopgave var at genskabe respekten for Brasilien i international fodbold efter VM, og derved give spillerne selvtilliden tilbage. Jeg troede, det ville tage noget længere tid, og jeg siger ikke, at vi er der endnu, men vi har spillet fire kampe og fået fire sejre blandt andet over Argentina. Han gør det rigtig godt, udtaler Parreira til AFP.

- Det vigtigste er ikke bare at vinde, men at få selvtilliden tilbage i spillet. Som brasilianer bliver vi nødt til at vise, at vores spil er godt. Vores nuværende hold er kompakt, forsvarer godt og benytter sig af et dødbringende våben: Kontraangreb, slutter Parreira.
 
Det brasilianske mandskab vandt med 2-0 i arvefjende opgøret mod Argentina, og senst vandt man med 4-0 over Japen, hvor den 22-årige stjerne Neymar bankede alle fire kasser ind. Det betyder i øvrigt, at Neymar nu har scoret 40 mål for landsholdet, hvilket gør ham til den femte mest scorende for Brasilien. 

Anbefalede artikler

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AGF - Brøndby IF

Begge hold går ind til kampen med gode sejrsstimer i ryggen, men begge kan ikke fortsætte. Læs vores optakt til en af dansk fodbolds klassiske storkampe.

Optakt: AaB - AC Horsens

AC Horsens har ikke vundet i de seneste seks udekampe i Superligaen men møder et AaB-hold, der har topscoreren skadet. Hvem vinder søndag i Aalborg?