• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Nicolai Jørgensen tilbage på landsholdet: Pressen har været for hård ved ham

Nicolai Jørgensen tilbage på landsholdet: Pressen har været for hård ved ham
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Nicolai Jørgensen er tilbage i landsholdsvarmen for første gang siden VM, og det glæder landstræner Åge Hareide, der er stor tilhænger af Feyenoord-angriberen.

Af Ole Hoffskov

Siden Nicolai Jørgensen misbrugte det afgørende straffespark mod Kroatien i ottendedelsfinalen ved VM, har Feyenoord-angriberen ikke været inde omkring landsholdet. Den tidligere FCK'er har været skadet og derfor ikke aktuel, men nu er han klar igen og med det samme landsholdsaktuel. Nicolai Jørgensen var således en del af den trup, Åge Hareide mandag udtog til kampene mod Wales og Irland.

Landstræneren er meget glad for at kunne byde Nicolai Jørgensen tilbage i varmen. Åge Hareide er netop ankommet fra et besøg hos angriberen i Rotterdam, og han mødte en mand, der har slikket sårene efter VM-skuffelsen.

- Jeg tror, han har haft det hårdt, og jeg synes også, at I (pressen, red.) har været hårde ved ham. Han har fået uberettiget kritik. Som 9'er på landsholdet vil man altid kigge på antallet af scorede mål, men jeg synes, at han har gjort mange gode ting for os, og jeg har altid haft tillid til ham, siger Åge Hareide.

Nicolai Jørgensen fik et væld af sociale medie-krigere efter sig i kølvandet på det brændte straffespark mod Kroatien. Dem har landstræneren absolut intet til overs for.

- Han får den belastning, at det er ham, der ikke scoret på det sidste straffespark, men for min del betyder det ingenting. De, som tager det ansvar at gå fra midten og frem til straffepletten, har min store respekt. De, som skriver på sociale medier, havde pisset i bukserne flere gange på vej frem til pletten. Det er forskellen. Her har vi en mand, der tager ansvar velvidende, at han kan misse. De andre, der skriver, de havde ikke haft en chance, siger Hareide. 

Hovepersonen selv fastslår, at han ikke tog beskydningerne på sociale medier så tungt.

- Følelser og sociale medier er en dårlig kombination. DBU havde registreret en trussel på internettet i sommer og ville indgive en anmeldelse til politiet. Jeg var på ferie og havde ikke brug for det. Det var slet ikke alvorligt. I sidste ende viste det sig at være en 12-årig dreng, siger Nicolai Jørgensen til Algemeen Dagblad. 

Nicolai Jørgensen viste forrygende målform for Feyenoord i onsdags, hvor han lavede hattrick i en pokalkamp mod ADO Den Haag. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus