• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Niels Frederiksen før EM: Det her er det bedste U21-hold, vi har haft

Foto: Getty Images

For fire år siden var Danmark i semifinalen ved U21-EM, men landstræner Niels Frederiksen vurderer, at den nuværende årgang spiller på højere niveau og kommer til at levere lige så mange A-landsholdsspillere.

Af Anders Dehn

Niels Frederiksen indledte pressemødet med at tage ordet. Det danske U21-landsholdet har forberedt sig til EM i snart to år, træningslejren gik godt, alle spillere er fit, og hvis alt går vel, kan det slå Tyskland i morgen, sagde han.

Selvtilliden fejlede ikke noget hos landstræneren forud for EM-premiern i morgen. Især ikke med tanke på, at Danmark slet ikke var kvalificeret til slutrunden for to år siden.

Læs også: Niels Frederiksen om stærkt U21-landshold: Vil kunne vinde Superligaen

Frederiksen og spillerne har i løbet af optakten til EM talt varmt om egne evner, og nogle har hvisket om muligheden for at gå hele vejen, hvis sol, måne og stjerner står rigtigt. Men kan den slags tro på egne evner give bagslag, ville en journalist gerne vide. Kan selvtilliden blive for stor?

- For mig er det vigtigere at have et hold, der tror på sig selv, end at have et hold, der går rundt og er nervøst for, om de er dygtige nok. Jeg er ikke sikker på, at jeg synes, det kan blive for meget. De her drenge ved godt, at den modstand, vi skal op mod, er også rigtig stærke spillere. Så derfor skal de toppræstere, svarede Niels Frederiksen.

Læs også: U21-landstræner om Ingvartsens klubskifte: Det er godt for dansk fodbold

- Hvis vi skal klare os, skal vi tro på os selv, og vi skal spille det spil, som vi er dygtige til. Hvis vi kun agerer på, hvad modstanderne gør, og hele tiden prøver at forsvare os mod det, så kommer vi ikke til at vinde noget.

Første kamp står i morgen, og de tyske modstandere er forsvarende U21-europamestre. Her kan danskernes tro på sig selv og hinanden ligefrem blive en fordel, mener Jacob Rasmussen.

- Som vi har sagt, har vi rigtig mange dygtige individuelle spillere. Jeg synes også, vi går ind til kampen med en fornuftig portion selvtillid, fordi ellers kan man ikke spille op mod de store hold. Hvis vi spiller mod Tyskland og parkerer bussen, kan det blive svært at vinde. Når man kigger ned over vores spillere, kan man godt argumentere for, at vi sagtens kan være med. Det er én kamp, så alt kan ske. Hvis vi rammer en god dag, tror jeg, vi kan spille op med de bedste, sagde midtstopperen.

Danmark mødte og tabte 3-0 til Tyskland ved begge de to seneste U21-EM-slutrunder, men Niels Frederiksen mente, at holdet har bedre chancer for at vinde denne gang. Årsagen er lige til:

- Det er simpelthen, at vi har et bedre hold. Det er det bedste hold, vi har haft endnu, sagde han på pressemødet.

Også bedre end semifinaleholdet fra 2015?

- Ja.

Den sidste pointe ville han dog gerne uddybe.

- Somme tider sætter man jo tingene lidt på spidsen, og det gjorde jeg måske også her. Vi havde et rigtig godt hold i 2015, ingen tvivl om det, og med mange profiler, som er A-landsholdsspillere nu. Men jeg tror, den her årgang vil levere lige så mange A-landsholdsspillere som årgangen fra 2015. Vi har jo allerede fire stykker af dem med i den her trup, lød det fra Niels Frederiksen.

Spillere fra 2015, som har nået A-landsholdet, omfatter Jannik Vestergaard, Jonas Knudsen, Andreas Christensen, Viktor Fischer, Yussuf Poulsen, Pierre Emile Højbjerg, Riza Durmisi, Frederik Rønnow og Pione Sisto.

I den nuværende trup har Jacob Bruun Larsen og Robert Skov fået spilletid på A-landsholdet, mens Philip Billing og Victor Nelsson har været udtaget uden at komme i kamp. Flere af spillerne optræder desuden mere eller mindre fast på højt niveau end i 2015, mener Niels Frederiksen.

Pierre Emile Højbjerg var i Bayern München, men spillede ikke lige så ofte Bundesliga-fodbold, som Jacob Bruun Larsen gør i Borussia Dortmund. Ingen spillede lige så meget Premier League-bold, som Philip Billing gør. Yussuf Poulsens RB Leipzig var stadig i 2. Bundesliga, og Uffe Bech var netop skiftet fra FC Nordsjælland til Hannover 96.

- Så nogle af dem, der var de rigtig store navne dengang, og som har gjort det godt siden, var faktisk ikke på så høj en hylde sådan rent kamperfaringsmæssigt som nogle af de gutter, som vi har med i dag. Jacob (Rasmussen, red), der sidder her, spiller Serie A. De har faktisk flere minutter på allerhøjeste hylde, og det var egentlig det, jeg mente, siger Niels Frederiksen.

I morgen får den nuværende årgang så chancen for at bevise mod Tyskland, at den klarer sig bedre end sine forgængere.

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.