• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Niels Frederiksens afløser rykker nærmere: Ansættelsessamtaler i april

DBU har i sinde at holde ansættelsessamtaler med mulige U21-trænere i april, men unionen har ikke i sinde at tage en hurtig beslutning om, hvem der skal være Niels Frederiksens afløser.

Af Kenneth Jensen

Det danske U21-landshold skal til sommer deltage ved U21-EM i Italien, og det bliver samtidig Niels Frederiksens sidste opgave som dansk U21-landstræner.

Hvad han efterfølgende skal lave, ved han ikke endnu, men efter en god periode i Dansk Boldspil-Union bør han have en mulighed for at lande i et godt job.

Det betyder samtidig også, at DBU leder efter en U21-landstræner, og talentudviklingschef Flemming Berg har tidligere fortalt, at han leder efter en dansk profil, og nu fortæller han, at arbejdet med at finde Niels Frederiksens afløser er godt i gang, omend DBU tager sig god tid. 

- Status er, at vi har fået opdateret profilbeskrivelsen - der var nu ikke så meget, vi skulle gøre ved den, fordi vi har været glade for Niels. Jeg har haft nogle uformelle muligheder. Jeg har forhørt mig hos forskellige, og så er der kommet nogle ansøgninger ind, siger Flemming Berg til tipsbladet.dk.

Har I fået mange ansøgninger?

- Alt er jo relativt... Vi har fået nogle stykker, og så foregår det sådan nu, at jeg fortsætter med nogle af de her lidt mere uformelle ting, og omkring 1. april går vi i gang med deciderede samtaler. Vi har besluttet os for at tage den med ro og se på mulighederne. Vi ser på, hvad der dukker op, fordi vi vil have den rette profil.

Flemming Berg fortæller, at DBU ikke er tæt på en løsning, og at man ikke har haft en egentlig samtale endnu. 

I stedet har han brugt tiden på at finde ud af, hvor folk står. Både nogle som er i job, men også nogle som ikke er i job. På et tidspunkt bliver feltet af emner snævret ind til nogle konkrete kandidater.

- Omkring 1. april vil vi snævre det ind og se på, hvad der er af muligheder. Vi kommer ikke til at stå i juni uden at vide, hvad vi skal, selv om vi først har første vigtige kamp i september mod Rumænien (for U21-holdet, red.). Det kan dog sagtens være, det løber hen i maj, før vi finder ud af noget. Det bekymrer mig ikke så meget, siger Flemming Berg.

Talentudviklingschefen fortæller, at han både kigger internt og eksternt, blandt andet fordi DBU har dygtige ungdomslandstrænere på herresiden med Michael "Mex" Pedersen, Søren Hermansen, Lars Knudsen og Henrik Clausen.

Reelt er alt stadig i spil for Flemming Berg, fordi der kan hurtigt åbne sig nogle døre i den dynamiske fodboldverden. Det oplevede han også sidst, han skulle have jobbet besat.

- Jeg var for eksempel meget interesseret i Niels, mens han var i Esbjerg, men han havde jo en kontrakt der, han ville opfylde. Fordi Esbjerg så ikke ville have ham længere, opstod der en mulighed, siger DBU-chefen.

Til sommer står Niels Frederiksen i spidsen for sin anden slutrunde som U21-landstræner. For to år siden kom Danmark ikke videre fra gruppespillet. Denne gang er landsholdet i pulje med Tyskland, Østrig og Kroatien.

Superliga

Mere Superliga

Fokus