• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Ny Peter Møller-rekord står for fald: Det er da noget lort

For tredje gang i dette efterår ser en Peter Møller-målrekord ud til at glide ham af hænde. Denne gang er det Marcus Ingvartsen, der står til at blive den mest scorende danske U21-landsholdsspiller i historien.

Af Anders Dehn

Først tangerede Morten "Duncan" Rasmussen rekorden for flest mål i den bedste danske række i tiden med professionel fodbold. Siden tog Pål Alexander Kirkevold rekorden for at score i flest Superliga-kampe i træk. Og nu er Marcus Ingvartsen tæt på at fratage Peter Møller endnu en milepæl, nemlig som mest scorende på U21-landsholdet.

For indtil september var den tidligere AaB-, Brøndby IF- og FC København-angriber indehaver af alle tre nævnte målrekorder (den ene sammen med Ebbe Sand), men nu er der snart ingen af dem tilbage. Ingvartsen er nemlig kun ét mål fra at tangere Møllers 16 kasser på U21.

Læs også: Syg Silkeborg-spiller sidder over i vigtig U21-landskamp

Det kan han gøre allerede i morgen, når U21-landsholdet møder Polen i en EM-kvalifikationskamp, og det huer ikke den tidligere bomber og nuværende DR-vært.

- Jamen, rent prestigemæssigt er det da noget lort, siger Peter Møller med et grin til Ekstra Bladet.

- Men nu har jeg haft den i 24 år, og ingen har nævnt den overhovedet. Nu er der én, der kan slå den, og sådan er det jo med rekorder. Jeg er stadig stolt over alle de mål, jeg fik lavet.

Selv hvis Marcus Ingvartsen ikke scorer mod Polen, er der gode chancer for, at Møllers rekords dage er talte alligevel. Ingvartsen er fast mand i angrebet på U21-landsholdet, der ligner et mandskab, der kan score efter behag. Det topper sin kvalifikationspulje med maksimumpoint efter fire kampe.

Han har desuden halvandet år som U21-landsholdsspiller tilbage til at sætte sig alene i front af topscorerlisten for U21-landsholdet. Først efter EM i 2019 bliver den tidligere Superliga-topscorer for gammel. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus