• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

To nye testkampe: Danmark møder Europas yngste fodboldnation til marts

21. marts møder Danmark Kosovo i en træningskamp, og til oktober står Åge Hareides hold over for endnu en lilleput: Luxembourg.

Af Anders Dehn

Det er end ikke tre år, siden fodbold-Europa fik sine to nyeste medlemmer. I 2016 blev Gibraltar og Kosovo optaget i UEFA og kort efter FIFA, og i løbet af 2019 møder det danske landshold begge mandskaber.

Det stod i forvejen klart, at Gibraltar er blandt modstanderne i EM-kvalifikationen, og nu har DBU så netop offentliggjort, at Danmark den 21. marts møder Kosovo på udebane. Fem dage senere spiller landsholdet første kvalifikationskamp mod Schweiz. Også på udebane.

Læs også: Landshold skal træne på 2. divisionsstadioner under EM 2020

Til oktober har DBU så arrangeret endnu en træningskamp mod en lilleput. Denne gang er det Luxembourg, der lægger vejen forbi Danmark den 15. oktober. Tre dage forinden har Åge Hareides hold mødt Schweiz for anden gang.

Dermed er landsholdets plan for 2019 på plads. Året begynder altså i Kosovo den 21. marts og slutter 18. november i Dublin, hvor Irland igen-igen er modstanderen.

Selv om Danmarks to modstanderen bestemt hører til i afdelingen for små fodboldlande, klarede de sig godt i efterårets Nations League. Luxembourg blev nummer to i sin gruppe, mens Kosovo vandt sin og dermed rykker op i Liga C.

Sidstnævnte har i øvrigt et par Superliga-kendinge på eller i periferien af landsholdet. Brøndby IF's Besar Halimi er som regel udtaget, det samme er den tidligere Lyngby-spiller Herolind Shala, mens Elbasan Rashani med Brøndby-fortiden jævnligt er med i truppen.

Superliga

Hobro-kant misser OB-kamp

Peter Sørensen har ikke mulighed for at gøre brug af Oliver Thychosen, når han fredag skal sætte holdet til kampen mo...

Mere Superliga

Fokus