• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Optakt: Armenien - Danmark

Optakt: Armenien - Danmark

Det danske fodboldlandshold har meldt sig tilbage ind i kampen om en VM-billet.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 18.00
Spillested: Vazgen Sargsyan anvan Hanrapetakan Marzadasht, Yerevan
Dommer: Bobby Madden, Skotland
På TV: Kanal 5
Hashtag: #ARMDEN

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen - klik her

Holdnyt:

Armenien:
Armeniens muligheder er udspillet i Gruppe E, hvor holdet indtil videre har fået seks point for syv kampe. Men der venter formentlig det danske landshold en svær opgave, for Armenien har indtil videre vundet to ud af tre hjemmekampe efter sejre over Montenegro og Kasakhstan.

Senest blev det til et nederlag på 0-1 ude mod Rumænien, hvor det armenske landshold lukkede mål ind i kampens tillægstid. Ærgerligt for holdet, men Armenien kan se tilbage på kampen med stolthed, for landet kæmpede bravt i 90 minutter, blev reduceret til 10 mand 35 minutter før slutfløjtet og reddede et straffe i løbet af anden halvleg.

Nu skal landet så rejse sig mod Danmark, og det bliver interessant at se, hvor træt det armenske hold er, ligesom det bliver spændende at se, om Armenien føler, der er noget at spille for.

Danmark skal ikke overraskende holde øje med Henrik Mkhitaryan, Manchester United-spilleren. Armenske Taron Voskanyan sidder ude med karantæne efter sit røde kort mod Rumænien.

Få odds 2,20 hos bwin, hvis Danmark vinder opgøret med mere end ét mål, eller få odds 1,87, hvis der scores under 2,5 mål i kampen - klik her

Danmark:
Det var måske ikke helt en genfødsel, men det var tæt på.

Det danske fodboldlandshold havde brug for igen at få nationen bag sig, og med en flot, flot sejr på 4-0 hjemme over Polen fik Åge Hareide og spillerne lige præcis det, de havde behov for. Tre point, fire mål til målregnskabet og et bevis på, at holdet har kvalitet.

Nu handler det så om at følge op på det gode resultat, og alt andet end tre point i Armenien vil være en skuffelse. Danmark kan heller ikke tåle at miste point i Armenien med svære opgør mod Rumænien og Montenegro i vente.

Åge Hareide stillede det danske hold op i en 4-3-3, hvor fokus var på presspil, fysik og direkte fodbold. Det fungerede, og en spiller som Andreas Cornelius var særdeles vigtig for det foretagende. Det er umiddelbart svært at se Hareide ændre på systemet og spillerne med tanke på, hvor godt det gik mod Polen.

Danmark ligger lige nu treer i puljen med 13 point efter syv kampe - samme pointantal som Montenegro, der dog har en bedre målscore. Hvis Danmark formår at slå Armenien, vil holdet potentielt ligge godt i toerregnskabet, og derfor er det alfa og omega at komme fra Armenien med tre point.

Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Thomas Delaney, Nicolai Jørgensen og Viktor Fischer får karantæne, hvis de ser gult i Armenien.

Karantæne:
Armenien: Taron Voskanyan
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Armenien (4-2-3-1): Meliksetyan - Hambardzumyan, Haroyan, Andonian, Daghbashyan - Malakyan, Hovhannisyan - Mkhitaryan, Pizzelli, Manoyan - Barseghyan

Danmark (4-3-3): Schmeichel - Dalsgaard, Kjær, Bjelland, Stryger - Kvist, Eriksen, Delaney - Cornelius, Jørgensen, Sisto

Profilen:
Vi kan ikke komme uden om Armeniens største stjerne, Henrik Mkhitaryan. Manchester United-profilen er med, og Danmark skal håbe, han ikke har en af de dage, hvor han er i et overdådigt humør på banen. Mange husker af gode grunde 0-4 nederlaget i Telia Parken for år tilbage, hvor Danmark blev skilt ad af Armenien. Her var det Mkhitaryan, der ledte holdet. Heldigvis for Danmark er Yura Movsisyan ikke med i landsholdstruppen - han scorede to gange i den kamp.

Vidste du, at...:
4. september 2016 - altså for præcis et år siden - vandt Danmark med 1-0 hjemme over Armenien i VM-kvalifikationen. Danmark kom tidligt foran på et mål af Christian Eriksen - Eriksens første i Telia Parken - og dankerne havde sit hyr med at få lukket kampen og misbrugte mange muligheder. Der blev dog holdt stand til sidst.

Dom:
Der venter Danmark en helt anderledes opgave mandag aften i Armenien, hvor et defensivt, kontrastærkt fodboldhold kommer til at stå dybt i banen. Det er afgørende, at Danmark spiller hurtigt, og at holdet får sat sig på spillet. Et hurtigt mål vil også gøre godt. Senest skulle Rumænien helt frem til tillægstiden, før der kom hul på bylden - til trods for, at meget af anden halvleg var en mand i overtal.

Det fortæller en historie om, at det ikke er en nem kamp for Danmark.

Man skal passe på med at undervurdere Armenien - det ved vi vist alt om i Danmark - så det handler om at levere en dedikeret indsats. Det vil også være idiotisk at smide momentum fra Polen-kampen væk med et pointtab i Armenien.

Vi har klaphatten på og tror på, at Danmark lever op til favoritværdigheden og vinder kampen med 2-0.

Spil 25 kroner gratis på kampen mellem Armenien - Danmark - klik her

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Advertisement

Superliga

Mere Superliga

Fokus