• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Andreas Arp

Optakt: Danmark - Irland

Foto: Getty Images

Danmark har en stime, der skal udbygges, mens Irland tørster efter en sejr og muligheden for at bevise deres værd overfor deres dedikerede fans. Mandag aften mødes de to nationer endnu engang - denne gang i Aarhus.

Af Andreas Arp

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 20.45
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Aliyar Aghayev, Azerbajdsjan
På TV: Kanal 5
Hashtag: #danirl

Holdnyt:
Danmark:
Sejren på 2-1 over Wales fredag betyder både, at Danmark rykker op i A-ligaen i Nations League, men den betyder desværre også, at der ikke længere er noget nævneværdigt på spil mandag aften mod Irland.

For Danmark er der dog en lang stime uden nederlag, som spillere og trænere sikkert gerne vil holde kørende. Både for at slutte et mere end godkendt landsholdsår flot af, men i ligeså høj grad også for igen at redde nogle af de knuder ud, som efterårets landsholdskonflikt utvivlsomt har skabt mellem landsholdet og fansene. 

Spørgsmålet er så, hvorvidt landstræner Åge Hareide vælger at angribe kampen som en testkamp, hvor han kan få set nogle andre spillere an, eller om han vil se det som endnu en Nations League-kamp, som skal vindes for enhver pris med det bedste hold. 

Anfører Simon Kjær er som bekendt ikke udtaget til landsholdet i denne omgang på grund af en muskelskade, og Danmark må derfor endnu engang se bort fra midterforsvareren. Også Kasper Schmeichel og Thomas Delaney er ude af opgøret med karantæner, og Åge Hareide har derfor kaldt Fiorentinas Christian Nørgaard og FC Utrechts David Jensen ind som garderinger. 

Irland:
Mens det danske landshold kan prale med ikke at have tabt de seneste 23 landskampe - hvis man vel og mærke ser bort fra VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien og den famøse testkamp mod Slovakiet - står det helt anderledes til med Irland.

Én enkelt sølle sejr er det blevet til i hele 2018, og det var over USA i en testkamp. I seneste fire landskampe er det tilmed kun lykkedes irerne at score én enkelt gang, og med Danmarks sejr over Wales stod det også klart, at Irland kommer til at rykke ned i C-ligaen i Nations League. Senest blev holdet buhet ud af egne tilskuere torsdag aften, efter de spillede 0-0 med Nordirland, så Irland spiller i høj grad for æren og muligheden for at slutte et rædsomt landsholdsår godt af, når de går på banen mandag aften. 

Ligesom Danmark må Irland se bort fra en af holdets store profiler. Irerne har problemer med at score mål, og det bliver ikke bedre af, at Southamptons Shane Long ikke er udtaget på grund af en skade.

Også Derrick Williams, Sean Maguire, John Egan og Alan Browne er ude, mens rutinerede Glenn Whelan helt efter planen ikke rejser med til Danmark, efter at han var anfører i testkampen mod Nordirland. James McClean har karantæne og kommer derfor heller ikke i aktion mod Danmark

Karantæne:
Danmark: Kasper Schmeichel og Thomas Delaney
Irland: James McClean

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-3-3):
Rønnow - Dalsgaard, Jørgensen, Vestergaard, Stryger - Eriksen, Schöne, Lerager - Poulsen, Jørgensen, Sisto

Irland (3-5-2): Randolph - Keogh, Duffy, Long - Coleman, Hendrick, Arter, Brady, Stevens - O'Dowda, Robinson

Profilen:
Danmark og Irland skal mandag krydse klinger igen for fjerde gang på lidt over et år. Netop derfor er det også bemærkelsesværdigt, at Christian Eriksen og kompagni endnu ikke har fået lov til at møde den irske landsholdskaptajn. Seamus Coleman er en af de bedste backs i den engelske Premier League, og han kan med sin fart, gennembrudskraft og rutine godt blive et farligt våben i Irlands højre side. Og så er han også god til at lukke af defensivt. I playoff-kampene til VM sad han ude med et brækket ben, og i oktober var det foden, der drillede. Denne gang er han så klar til at møde Danmark, og hvem ved? Måske han kan vise sig at være den brik, som Irland har manglet mod danskerne. 

Vidste du, at..:
Dengang Åge Hareide og Irlands landstræner, Martin O’Neill, begge spillede i Norwich, boede de i en kort periode sammen. Det var i 1982, Hareide var lige kommet til klubben og lejede sig derfor ind hos den daværende Norwich-anfører.

Dom:
Det er et højtflyvende dansk landshold, der møder et kriseramt irsk landshold i Aarhus mandag. Vi tror på, at Irland vil bide fra sig i forsøget på at slutte godt af, men at Danmark vil vise sig for stærke og knække irerne til sidst. 

En 2-0-sejr til Danmark er buddet herfra.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus