Optakt: Randers FC - FC Midtjylland
2017-10-08 12:08

Danmark kan kvalificere sig til VM, ende i playoff eller helt misse slutrunden, når Rumænien gæster Parken søndag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Deniz Aytekin (Tyskland)
På TV: Kanal 5
Hashtag: #denrou #danrum #sldk

Holdnyt:
Danmark:
Der er gået seks år, siden det danske landshold senest vandt fire kampe i træk, som det nu har gjort med sejrene over Kasakhstan, Polen, Armenien og Montenegro, så holdet er med andre ord i sjældent god form.

Mens spillet var flottere mod de tre førstnævnte, var torsdagens triumf i Podgorica mere en arbejdssejr, og selv om defensiven holdt stand, må kampen have givet Åge Hareide lidt at tænke over, hvad angår offensiven. Er konstellationen med Pione Sisto, Andreas Cornelius og Yussuf Poulsen den rigtige, eller skal Nicklas Bendtner, som kom ind i slutfasen i Montenegro, have chancen fra start?

Landstræneren bliver formentlig også tvunget til at foretage en ændring i det forsvar, der har stået så fint i de tre seneste kampe. Jens Stryger Larsen måtte udgå mod Montenegro, og hvis skaden fortsat holder ham ude, er Riza Durmisi den oplagte erstatning – også selv om Peter Ankersen er blevet efterudtaget. Han gjorde i hvert fald ikke noget for at spille sig af, da han kom ind torsdag aften.

Danmark skal bruge tre point for at overhale Polen på førstepladsen (og samtidig skal polakkerne tabe til Montenegro), så holdet vil givetvis ikke forsøge at snige en uafgjort i land, men i stedet forsøge at komme frem og score.

Rumænien:
Når Danmark og Rumænien mødes, kan vi tage den ældgamle diskussion op igen: Hvad gør det ved et hold, at det ikke sådan for alvor har noget at spille for? Fjerner det et par vigtige procent på motivationen og dermed indsatsen, eller bliver holdet løftet af at kunne spille frit og uden bekymringer?

Rumænien har udspillet sin chance for at komme til VM, og uanset hvad der sker søndag aften, kan holdet hverken rykke sig op eller ned i tabellen. Rumænerne viste torsdag aften, at man ikke behøver levere en elendig præstation, bare fordi resultatet ikke betyder det store, da de slog svage Kasakhstan 3-1.

Det var samtidig den gamle landsholdskæmpe Cosmin Contras debut som landstræner, efter han blev ansat i midten af september, da Christoph Daum røg ud. Det virker oplagt, at Contra vil bruge kampen mod Danmark til at forberede sit hold på den kvalifikation, der kommer næste år.

Karantæne:
Danmark: Ingen
Rumænien: Chipciu, Benzar

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-3-3): Schmeichel – Dalsgaard, Kjær, Bjelland, Durmisi – Delaney, Kvist, Eriksen – Sisto, Cornelius, Poulsen
Rumænien (4-2-3-1): Tătăruşanu – Hanca, Grigore, Chiriches, Ganea – Pintilii, Marin – Stanciu, Budescu, Grozav – Keseru

Profilen:
Det er jo nemt nok at pege på Christian Eriksen, der har scoret i fem landskampe i streg, men lige så væsentligt bliver det at få andre danske spillere i scoringsposition. Offensiven var ikke lige så stærk mod Montenegro som mod Polen og Armenien i sidste måned, så Andreas Cornelius, hvis han starter inde, får en vigtig rolle med at omsætte de chancer, som Danmark formentlig vil skabe.

Vidste du, at..:
Historisk set har Rumænien overtaget mod Danmark. De to landshold har siden 1974 mødt hinanden ni gange, og det er blevet til fire rumænske sejre, tre uafgjorte og blot to danske triumfer.

Dom:
Det skal simpelthen være tydeligt, hvem der ligger øverst i kvalifikationspuljen, og hvem der har noget at spille for. Rumænien var ganske vist med til EM sidste år, men har spillet en middelmådig kvalifikation.

Det bliver formentlig en kamp, hvor Danmark presser gæsterne i Parken, og hvor det gælder om at omsætte de chancer, som holdet får. Vi tror dog på, at det lykkes, og at Danmark vinder 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Danmark er i VM-pulje med Frankrig, Peru og Australien. Går Danmark videre?