Hvis Danmark skal spille playoffkampe, risikerer hele otte spillere at have karantæne. Landstræneren er utilfreds med, at karantæner ikke nulstilles til de to afgørende opgør.

Okay, meget skal godt nok gå galt, hvis alle otte skal have advarsler søndag aften, men ikke desto mindre er otte netop antallet af danske landsholdsspillere, der risikerer at være i karantæne i den første kamp, hvis Danmark ender i to playoffopgør om at komme til VM.

Allerede forud for Montenegro-kampen torsdag var Andreas Cornelius, Thomas Delaney, Yussuf Poulsen, Viktor Fischer, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel i karantænefare, og da Henrik Dalsgaard fik en advarsel, er han også kun et gult kort mod Rumænien fra karantæne. Til den liste kan man tilføje Peter Ankersen, der fredag blev efterudtaget som gardering for skadede Jens Stryger Larsen.

Det passer landstræner Åge Hareide temmelig dårligt, at risikoen for karantæner blandt stamspillerne er så stor.

- Da jeg var norsk landstræner, og vi i 2005 spillede playoff mod Tjekkiet, blev advarslerne slettet før playoff-kampene.  Det synes jeg er rimeligt, så begge hold har mulighed for at stille med de bedste spillere, siger Hareide til Ekstra Bladet.

Han slår dog samtidig fast, at han ikke har tænkt sig at ændre på taktikken eller de enkelte spilleres instruktioner på grund af karantænefaren. 

Hvis Danmark slår Rumænien, er holdet sikker på at komme i mindst playoffrunden, men hvis Polen samtidig taber til Montenegro, ryger Danmark direkte til VM. Du kan få hele overblikket over de forskellige scenarier og to'er-regnskabet her.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Danmark er i VM-pulje med Frankrig, Peru og Australien. Går Danmark videre?