• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Pensionsklar Poulsen ser tilbage: Dette var klart min største landskampsaften

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jakob Poulsen sparkede for snart 11 år siden Danmark til VM. Endda foran et fyldt Parken og med Sverige som modstander. Det er et af de øjeblikke, han ser tilbage på nu, hvor hans karriere lakker mod enden.

Af Anders Dehn

Jakob Poulsen annoncerede forleden sin fodboldpension. Dermed kan han se tilbage på en karriere, der bød på nogle store højdepunkter, og over for DR Sporten løfter han sløret for det største i landsholdsregi.

Det var oktober 2009. Danmark spillede VM-kvalifikationskamp i et propfyldt Parken. Modstanderen var arvefjenden Sverige. Med 12 minutter tilbage hakkede Poulsen et langskud af sted, og det strøg ind i bunden af målet.

Læs også:Jakob Poulsen lægger støvlerne på hylden til sommer

Så blev det ikke meget større. VM-billet, hjemmebane, Sverige. Så stort var det, at Jakob Poulsen slet ikke kunne finde ud af, hvordan han skulle fejre det.

- Det første, jeg husker bagefter i min ikke særligt velovervejede jubelscene, er, at Daniel Jensen og Søren Larsen kommer styrtende ind på banen fra udskiftningsbænken, og så kaster jeg mig ellers bare ned. Det var klart min største landskampsaften, fortæller han til DR.

Læs også:Hele Jakob Poulsens hold måtte i isolation: Det var meget underligt

Jakob Poulsen nåede i alt 35 landskampe for Danmark. Han stopper karrieren, når hans kontrakt med Melbourne Victory i Australien udløber til sommer. Det fortalte han offentligt i fredags.

Samme år, som han sendte Danmark til VM, blev Poulsen kåret til Årets Superliga-spiller af både DBU og Spillerforeningen. Han vandt også to mesterskaber og en enkelt pokaltitel med FC Midtjylland.

Læs også:Som de sidste: Australien suspenderer ligaen

Læs også:Jakob Poulsen vender hjem til Danmark til sommer

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus