• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mads Aagurd

Peru er klar til Copa-finalen efter magtdemonstration mod Chile

Foto: Getty Images

De undertippede peruanere er klar til Copa America-finalen efter storsejr over de forsvarende mestre fra Chile.

Af Mads Aagurd

Noget overraskende er Peru i finalen ved Copa America for første gang i 44 år. Det er de efter en fornem 3-0-sejr over de chilenske favoritter i en kamp, hvor den tidligere AaB-spiller Edison Flores fik en hovedrolle.

Peru startede godt i første halvleg, hvor Chile havde meget boldbesiddelse, men ikke kunne blive farlige. Det kunne Peru til gengæld og efter lidt over 20 minutters spil gjorde Edison Flores det til 1-0 i en situation, hvor han lige akkurat holdt sig fri af offside.

Inden pausen blev det også 2-0 ved Yoshimar Yotúnm og så var Chile tvunget til at angribe. Det kastede i anden halvleg mange afslutninger af sig, men ind kom bolden ikke.

Det gjorde den til sidst for Peru for tredje gang, da Paolo Guerrero blev spillet fri foran Chile-målet, hvorfra han flot afdriblede keeperen.

Sent i overtiden blev Chile tilkendt et straffespark, men fra pletten var Eduardo Vargas uskarp. Han forsøgte sig med en Panenka, men Pedro Gallese havde læst det.

Med sejren er Peru klar til Copa America-finalen, mens Chile skal spille om bronzemedaljer mod Argentina i en gentagelse af de seneste to Copa-finaler.

Superliga

Mere Superliga

Fokus