• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Sylvester Guldberg Røn

Peter Møller: Ny landsholdskomité har ingen sportslig indflydelse

Foto: Getty Images

Fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, slår fast, at den nyoprettede landsholdskomité ikke har reel sportslig indflydelse.

Af Sylvester Guldberg Røn

Dansk Boldspil Union præsenterede onsdag 'Landsholdskomitéen', der har til formål at styrke landsholdene i DBU. Her optræder prominente navner i rødt og hvidt som Preben Elkjær, Per Frimann og Lars Jacobsen. 

Da komitéen onsdag blev præsenteret, var det lidt tvetydigt, hvad komitéen reelt kommer til at arbejde med. Fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, slår dog fast, at landsholdskomitéen ingen sportslige beføjelser får. 

- Komitéen skal ikke lave noget under landsholdssamlingerne. Der skal vi spille fodbold, og det klarer vi selv. De har ikke sportslige beføjelser. Det er ikke tiltænkt, at de skal sidde med ved møderne med landstrænerne, siger Peter Møller ifølge JydskeVestkysten til ritzau. 

I stedet kommer komitéen til at blive brugt som sparringspartner af blandt andre fodbolddirektøren.

- På møder, hvor jeg selv kommer til at deltage, skal vi diskutere de tiltag og forbedringer, der eventuelt kan være på de forskellige landshold på kvinde- og herresiden. De ønsker, DBU's bestyrelse gerne vil have igennem, kan vi diskutere i et landsholdsudvalg, siger Peter Møller. 

Landstræner Åge Hareide tilføjer, at han ikke regner med, at komitéen får den store sportslige værdi for ham som landstræner. 

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.