• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mads Aagurd

Polen slår overraskende værterne fra Italien

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det polske U21-landshold nærmer sig EM-semifinalen med sejr over Italien på 1-0.

Af Mads Aagurd

I kvalifikationen blev Polen toer i Danmark gruppe, og polakkerne måtte derfor ud i playoff for at komme med til EM-slutrunden. Her slog de i den første kamp Belgien med 3-2, og med en ny sejr onsdag på 1-0 over de italienske værter nærmer de sig avancement.

De italienske favoritter satte sig på spillet fra kampens begyndelse, men på trods af en del afslutninger formåede de ikke for alvor at blive farlige.

I stedet slog polakkerne til mod slutningen af halvlegen, da Krystian Bielik kom først på en ripost fra et dårligt polsk frispark.

Inden pausen havde italienerne også bolden i nettet efter en fremragende sekvens, hvor Riccardo Orsolini kunne afslutte et flot angreb. Desværre for værterne annullerede dommeren scoringen for offside efter at have gennemset situationen med VAR.

Anden halvleg blev stort set spil mod ét mål for Italien. Først havde Federico Chiea en god mulighed, så var det Sandro Tonali, der brændte på Kamil Grabara, og Lorenzo Pellegrini kunne se stolpen redde kampens måske største chance.

Ind ville bolden simpelthen ikke, og værre blev det for italienerne, da den indskiftede Roma-stjerne, Nicolo Zaniolo mod slutningen modtog en advarsel, så han går glip af det sidste opgør mod Belgien.

Polens 1-0-sejr betyder, at de har maksimumpoint for to kampe, mens Italien har tre point efter sejr over Spanien i første kamp. Netop Spanien besejrede tidligere på dagen Belgien, og der er derfor fortsat stor spænding i Gruppe A inden sidste spillerunde.

Superliga

Optakt: Randers FC - OB

Taber OB søndagens opgør mod Randers FC, er det lige før, fynboerne er ude af top seks-ræset.

Mere Superliga

Fokus