• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Sloth

Premier League-stjerne sender Elfenbenskysten i AFCON-kvartfinalen

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Elfenbenskysten levede op til favoritværdigheden med en snæver sejr på 1-0 over Mali i 1/8-finalen ved Africa Cup of Nations

Af Mikkel Sloth

Mandag spilles de sidste 1/8-finaler ved den igangværende Africa Cup of Nations, og i dagens tidlige kamp tørnede Elfenbenskysten sammen med Mali. Med profiler som Franck Kessié, Nicolas Pépé og Wilfried Zaha på holdet var Elfenbenskysten på forhånd favoritter, og de gik da også videre med en sejr på 1-0 efter et sent sejrsmål.

Det var Premier League-stjernen Wilfried Zaha, som stod for kampens enlige scoring, da han efter 76 minutter modtog en lang bold fra Wonlo Coulibaly. Her sendte Crystal Palace-spilleren bolden under målmanden fra kanten af det lille felt.

Det var ellers Mali, som kampen igennem dominerede, men trods overtag i både spil og chancer havde de utrolig svært ved at ramme målet.

Derfor blev det Elfenbenskysten, som kvalificerede sig til 1/8-finalen, hvor de på torsdag skal møde Algeriet. Også Senegal, Benin, Nigeria, Sydafrika og Madagaskar er videre til 1/8-finalerne.

Kun sidstnævnte mangler at kende sin modstander, som findes når Ghana og Tunesien mandag aften mødes i den sidste 1/8-finale. Kvartfinalerne spilles onsdag og torsdag i denne uge.

Superliga

Mere Superliga

Fokus