• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Qatar vinder Asian Cup med en finalesejr over Japan

Qatar buldrede løs ved det asiatiske mesterskab, hvor Japan ligeledes blev fejet af banen i finalen.

Af Oliver Okstrøm

Qatar har fuld fart på for tiden med et værtsskab af den kommende VM-slutrunde i 2022, og fredag sørgede landet for at blive det bedste hold i Asien, da de slog Japan i finalen ved Asian Cup, der er deres svar på Europamesterskabet.

Sejren blev på 3-1 til Qatar, der har leveret en rigtig flot turnering med syv sejre og 19 scoringer og kun ét mål indkasseret. Første Qatar-scoring i finalen kom efter blot 12 minutter, da Almoez Ali scorede på et saksespark.

Dernæst var det Abdulaziz Hatem, der gjorde det til 2-0, hvorefter Takumi Minamino fik reduceret til 2-1 med tyve minutter tilbage af opgøret. Derfor blev der med det japanske mål lidt mere spænding i opgøret, men med syv minutter tilbage af den ordinære spilletid var det Akram Afif, der gjorde det til 3-1 på et straffespark.

Omkring finalen var der dog masser af kaos, da målscoreren til 1-0, Ali, var tvivlsom op til kampen, da De Forenede Arabiske Emirater havde nedlagt protest mod, at Qatar benyttede sig af ham, da han er født i Sudan.

Men få timer før finalen blev det afgjort af det asiatiske fodboldforbund, at han godt kunne være med i finalen, hvor han altså også fik en vis betydning for udfaldet.

Superliga

Hobro-kant misser OB-kamp

Peter Sørensen har ikke mulighed for at gøre brug af Oliver Thychosen, når han fredag skal sætte holdet til kampen mo...

Mere Superliga

Fokus