• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Religion er vigtig for Durmisi: Men jeg faster ikke på kampdage

Religion er vigtig for Durmisi: Men jeg faster ikke på kampdage
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske VM-back Riza Durmisi kæmper i disse dage for at sikre sig en plads på det danske VM-hold. Men han går på træningsbanen med tom mave, for der er Ramadan, og Durmisi er muslim.

Af Kenneth Jensen

Fodbold er et fysisk hårdt spil, og den danske sommervarme er ikke med til at gøre det mindre krævende for de danske landsholdsspillere, der aktuelt er i Helsingør, hvor de forbereder sig på VM-slutrunden i Rusland, der indledes den 14. juni.

35 mand har Åge Hareide udtaget til sin bruttotrup, og allerede søndag eller mandag bliver ni spillere fravalgt, så konkurrencen om at være blandt de 23 spillere er benhård.

Derfor er det ikke mindre imponerende, at landsholdsbacken Riza Durmisi hver dag står op, tager sit fodboldtøj på og går ud og konkurrerer på lige fod med resten af truppen - uden at have spist.

Modsat de andre landsholdsspillere har han nemlig ikke fået morgenmad. Den 24-årige Betis-back er troende muslim, og han faster i disse dage, hvor der er Ramadan.

- Jeg faster, og det gør jeg også i dag, siger Riza Durmisi fra landsholdslejren, kort inden han går mod træningsbanen:

- De to første dage var meget hårde, men så begynder det at blive en vane, uddyber han over for tipsbladet.dk.

Liverpools Mohamed Salah spiller lørdag Champions League-finale mod Real Madrid, og fans af det engelske mandskab er bekymrede for, om Salah vælger at faste i løbet af kampdagen og dermed måske har mindre energi i forbindelse til finalen. Meldingerne er dog, at Salah spiser og drikker forud for finalen, så han er helt fit for fight.

Riza Durmisi har valgt at holde fasten til træningsdage, og han føler, han kan præstere og vise sig frem for landstræneren.

- Det har jeg gjort de andre dage (træningsdage), og det gjorde jeg også i Betis. Men på kampdage springer jeg over (at faste), der kan jeg ikke, siger den danske landsholdsback.

Er det ikke helt vildt vigtigt at have meget energi for at kunne præstere?

- Det er det helt sikkert, men for mig er min religion vigtigere end noget andet. Når det er sagt, er det selvfølgelig med omhu, for fodbold er mit arbejde. Det er også derfor, jeg ikke gør det på kampdage, siger han.

Du har gjort det hele livet?

- Så godt jeg kunne. Nu er jeg blevet ældre og er blevet mere bevidst om, hvad jeg vil og ikke vil. Det vægter højt for mig, siger han.

Real Betis-backen har spillet 24 La Liga-kampe i denne sæson, har scoret to mål og lagt op til tre scoringer. Han var fast mand på landsholdet i stort set hele kvalifikationen, og han lægger ikke skjul på, at VM er et stort mål.

- Der er ingen tvivl om, at det er alles drengedrøm, men man glemmer hurtigt, at jeg nok er den back, der er udtaget (til bruttotruppen, red.), som har flest landskampe, så det vil være underligt, hvis jeg ikke kommer med, siger Riza Durmisi og forklarer: 

- Der har altid været nogle (landskampe), hvor det har været... ikke dårligt, men stabilt. Det er det, jeg kommer med.

23 gange har Riza Durmisi spillet for det danske landshold - senest var i testkampen mod Panama i marts.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.