• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Repræsenterer både Gammelby og Dalsgaard: Har snakket en del om det

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Henrik Dalsgaard og Jens Martin Gammelby minder på en del punkter om hinanden, og hvad bedre end at have begge i samme hus og udnytte erfaringerne. Det kan agenterne fra Elite Consulting gøre.

Af Kenneth Jensen

Brentford-spilleren Henrik Dalsgaard kom frem som angriber, men blev omskolet til højre back. Siden udviklede han sig til en af Superligaens bedste backs med sin fart og sine raids. Han kan både score og assistere, og han er i sin stil ret akavet, for han er høj og ranglet.

Med den aktuelle snak om højre back-situationen sagtens stå Silkeborg og Jens Martin Gammelby i stedet for Brentford og Henrik Dalsgaard, for det er påfaldende, hvor meget de to spillere reelt set minder om hinanden.

En anden lille sjov ting er, at de to begge er repræsenteret af Elite Consulting, agentfirma, og det er nok heller ingen overraskelser, at de i virksomheden har vendt sammenligningen mellem Dalsgaard, 28 år, og den fem år yngre Jens Martin Gammelby.

- Det har vi snakket meget om. De minder om hinanden. Begge er uortodokse, gode i hovedspillet og hurtige. Dalsgaards indlægsspil er lidt anderledes, mens Jens Martin er mere målfarlig. Han har lavet fem mål og tre assists, siger Christian Bysted fra Elite Consulting til tipsbladet.dk.

Mens Henrik Dalsgaard bør være sikker i VM-truppen, hvis han holder niveau i Brentford og er fit, er det stadig ikke sandsynligt, at Jens Martin Gammelby får en billet, omend han har spillet sig tættere på med flotte præstationer det sidste års tid.

- Der er jo ikke nogen spillere i Superligaen, der ikke drømmer om at komme til VM, men VM fylder ikke i Jens Martins hoved. For ham handler det bare om at gøre det godt for SIlkeborg. Hvis det, han gør for Silkeborg, kaster en plads på landsholdet af sig, er det fremragende, men det er ikke et tema i hans hoved, siger Christian Bysted.

I stedet er fokus på levere et stærkt forår i Superligaen, så han kan positionere sig til et udlandsskifte til sommer, som er den helt store drøm for den 23-årige Silkeborg-back.

- Det bedste, man kan sige om ham, er, at han er dedikeret til sin karriere. Han passer på sig selv og sin krop, og det er en spiller, der ved, hvad han er god til, og hvad han skal arbejde på. Han har det godt med Peter Sørensen, og de ved begge, hvad han skal forbedre og udvikle. Det arbejder de målrettet på at gøre. Peter Sørensen har betydet meget for Jens Martins karriere og for, at han har leveret så godt. Gammelby tager imod alle de gode råd fra Peter Sørensen, han kan få, siger agenten.

Jens Martin Gammelby har kun én ungdomslandskamp på cv'et - den fik han på U21-landsholdet. Han var med ligalandsholdet i Abu Dhabi i januar og leverede et stærkt indtryk. Siden er det gode spil fortsat, og måske kan Gammelby få chancen på A-landsholdet i slutningen af marts, hvor Åge Hareides mandskab møder først Panama og siden Chile i to testkampe.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus