Ronaldo og co. sikrede EM-billetten i Luxembourg

Cristiano Ronaldo scorede et af karrierens nemmeste mål og mangler nu ét mål for at runde 100 landskampsmål.

Portugal var på en overkommelig opgave i jagten på EM-billet søndag, hvor alt, der skulle til for at bene sig vej til sommerens slutrunde var en sejr over Luxembourg. Det lykkes med en 2-0-sejr.

Det var dog ikke helt uden nervøsitet undervejs, for Portugal havde længe svært ved at bryde Luxembourg ned og kunne kun gå til pause med en 1-0-føring på et mål af Bruno Fernandes. Samtidig var Serbien længe foran mod Ukraine i gruppens anden kamp, og hvis Luxembourg fik holdt Portugal til en deling og Serbien samtidig vandt over Ukraine, ville situationen pludselig se anderledes ud.

Portugal indkasserede dog ikke, og i stedet kunne Cristiano Ronaldo lukke kampen få minutter før tid med sit 99. landsholdsmål for Portugal. Det var endda et af de nemmere af slagsen, da en Diogo Jota afslutning via Luxembourg-målmanden havnede lige omkring målstregen og lige foran Cristiano Ronaldo, der blot skulle sende bolden det sidste stykke ind over mål.

Med et sent udlignende mål i den anden kamp endte Serbien og Ukraine 2-2. Ukraine var i forvejen sikret førstepladsen og de tager altså Portugal med fra gruppen til EM.