Chiles landstræner Jorge Sampaoli udtaler, at han ikke længere vil være træner for det chilenske landshold.

I november trådte den tidligere præsident for det chilenske fodboldforbund Sergio Jadue af posten. Han var blevet fundet involveret i korruptionsanklager i FIFA. Efter det fandt lokale medier i Chile frem til Sampaolis kontrakt som landstræner for Chile, der i landstrænerens øjne var en amoralsk handling af medierne. Han mente nemlig, at man på den måde dragede en parallel mellem Sampaoli og Jadue, der blev dømt for korruption. I den chilenske befolkning har man set sig sure på Sampaoli, efter kontrakten blev offentliggjort. Alt det har fået Sampaoli til at sige, at han ikke længere vil være landstræner i Chile.

For en uge siden tiltrådte en ny præsident i det chilenske fodboldforbund ved navn Arturo Salah. Han udtalte, at selvom Sampaoli ikke længere gad at være træner for Alexis, Vidal og kompagni, havde han altså stadig en kontrakt, der først udløber efter VM i Rusland. Der går rygter om, at hvis Sampaoli forlader landstrænerposten, skal han betale 45 millioner kroner i erstatning til det chilenske fodboldforbund. 

Det spanske medie AS fik en snak med træneren, der var nomineret til at blive årets træner sammen med Pep Guardiola og vinderen Luis Enrique. Han sagde følgende, da han blev spurgt ind til, om han havde besluttet at stoppe som landstræner for Chile:

- Ja, det har jeg. Ideen er, at efter de ting, der er offentligt kendt, med præsidentens (Jadue red.) afgang og de ting, der kom frem efterfølgende, som intet har med fodbold at gøre, og som er mere komplicerede fra et menneskeligt perspektiv end et sportsligt (hans kontrakt, der som bekendt blev offentliggjort red.), har trænerteamet fortalt diktaturet (i det chilenske fodboldforbund red.), at vi ikke føler os godt tilpas i den nuværende situation, og at vi under den nuværende tilstand (med den chilenske befolknings mistillid til Sampaoli red.) ikke har energien til at blive ved. Vi diskuterer med dem, hvordan vi bedst muligt kan løse problemet.

- Om det vil blive en langtrukken proces? Nej. Jeg tror, at når jeg vender tilbage til Chile, vil det blive løst på en eller anden måde, og begge parter vil have de bedste intentioner.

Sampaoli blev også spurgt, om man kunne løse problemet på en venskabelig måde.

- Det er, hvad vi er nødt til at gøre. Jeg vil ikke tale om kontrakter, men om følelser og respekt. Vi (Sampaoli og hans trænerteam red.) har givet rigtig meget til chilensk fodbold, og vi fortjener en mængde respekt, som vi mangler lige nu, og det skyldes altsammen noget, der intet har med fodbold at gøre, men dårlig information.

Sampaoli har trænet det chilenske landshold siden 2012. Hans største bedrift var at føre mandskabet til Copa America-triumf sidste sommer samt en VM-ottendedelsfinale i 2014, hvor man røg ud til Brasilien. Her røg chilenerne ud efter straffesparkskonkurrence. Kort før straffesparkskonkurrencens begyndelse ramte chilenernes angriber Mauricio Pinilla overliggeren.

SENESTE NYT...
OP | NED