• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Schöne kåret til kampens spiller: Jeg blev også lidt forbavset

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det kom bag på hovedpersonen selv, at han fik prisen som kampens spiller, da Danmark slog Wales søndag aften. Især når Christian Eriksen scorede to gange.

Af Anders Dehn

Lasse Schöne ser ud til at blive den store vinder af midtbanekampen efter William Kvists landsholdspension. Åge Hareide havde peget på Ajax-spilleren som Thomas Delaneys makker mod Wales, og den opgave forvaltede Schöne så godt, at han blev kåret til kampens spiller på Ceres Park i Århus.

Prisen fik han endda, selv om Christian Eriksen scorede to mål (omend det ene på straffespark). Af samme årsag kom kåringen bag på Schöne, der havde forventet, at Eriksen ville løbe med hæderen.

Læs også: Højdepunkter: Eriksen nedlagde Wales i Nations League

- Jeg blev også lidt forbavset, da mit navn kom op på skærmen. Når Kong Christian scorede to, så er det tit ham, der løber med prisen. Men det er lidt ligegyldigt, hvem der vinder dem, siger Lasse Schöne til TV2 Sport.

Landstræneren forklarede efter kampen sit valg af Schöne med, at den rutinerede midtbanemand imponerede under VM, også i Kvists fravær, og at han ville sætte sin lid til det sikre og velkendte, når nu holdet kun havde to dage til at forberede sig.

Læs også: Danmark tilbage på sporet: Tager klar sejr mod Wales

- Schöne spillede godt til VM, og jeg er glad for, at han tager ansvar. Han har også spillet mange europæiske kampe. Han er en rigtig god fodboldspiller, og hvis han fungerer med Delaney og Eriksen, har vi en rigtig god midtbane, sagde Åge Hareide blandt andet.

Lasse Schöne spillede da også en nøglerolle i målet til 1-0, da det var ham, der slog tværsafleveringen over til Henrik Dalsgaard, der derpå lagde op til Eriksens træffer. Om det var nok til at sikre Schöne genvalg, bliver vi klogere på om en måneds tid, når Danmark møder Irland 13. oktober.

Superliga

Mere Superliga

Fokus