Schweiz smadrer Belgien efter katastrofestart

Belgien kom hurtigt foran med 0-2, men Schweiz vendte det til 5-2 og er klar til final four.

Gruppefinalen i Nations League Liga A gruppe 2 stod mellem Schweiz og Belgien. Hjemmeholdet trak det længste strå med en 5-2-sejr efter et fantastisk comeback, hvor belgierne havde bragt sig foran med to mål, da der blot var spillet 17 minutter.

Forud for opgøret førte Belgien gruppen med maksimumspoint. På forhånd var det sikret, at Island, som havde ageret prygleknap for aftenens kombattanter, ville rykke ned i lag B.

Belgien vandt det første indbyrdes opgør med 2-1 på to mål af Romelu Lukaku, men den belgiske skarpretter havde meldt afbud til landsholdet.

Det startede fremragende for gæsterne, da den mindre kendte af Belgiens to Hazard-brødre, Thorgan, opsnappede en kæmpe fejl af Nico Elvedi, og med en elegant afslutning bragte han Belgien på 1-0.

Thorgan Hazard var på spil efter 17 minutter, da han totalt upresset fik lov at afslutte fra kanten af feltet. Dermed var det op ad bakke for de schweiziske værter, som skulle vinde opgøret med to mål for at vinde gruppen.

Hjemmeholdet kørte ufortrødent på. Først fik de tilkendt et straffe, da den velspillende højreback Kevin Mbabu blev nedlagt i Belgien-feltet. Ricardo Rodriguez kvitterede sikkert.

Efter en halv times spil udlignede ofte udskældte Haris Seferovic på et flot oplæg fra Xherdan Shaqiri. Værre blev det for Belgien kort før pausen. Seferovic afsluttede fremragende på en cut-back aflevering, og så var kampen vendt på hovedet.

Schweiz dominerede fortsat stort på den anden side af halvleg, og Nico Elvedi, som kostede det første mål, gjorde skaden god igen, da han headede 4-2-scoringen i mål.

Til sidst fuldendte Seferovic sit hattrick, da kampens tre bedste spillere kombinerede. Shaqiri fandt med en fremragende detalje Mbabu, der fandt hovedet på Seferovic. Med et veludført hovedstød udplacerede han en chanceløs Courtois i Belgien-målet.

Belgien havde et par gode forsøg til sidst, men det endte 5-2 til Schweiz, som dermed er klar til final four.