• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mads Aagurd

SIF-sportschef om Dolberg og Skov: Fedt at se to lokale i nationaldragten

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

I Silkeborg glæder de sig over, at de kan udvikle spillere, som senere kan begå sig på landsholdet.

Af Mads Aagurd

Da Danmark mandag aften slog Georgien med 5-1 var både Kasper Dolberg og debuterende Robert Skov i startopstillingen. Det specielle er, at de begge har været en del af talentafdeling i Silkeborg IF. Her glæder man sig over at have været med til at forme de to landsholdsspillere.

- Det var virkelig fedt at se to lokale drenge i nationaldragten på samme tid, siger SIF’s sportschef Jesper Stüker til klubbens egen hjemmeside.

Han mener også, at det er et kvalitetsstempel af det arbejde, klubben foretager sig med de unge spillere, selvom det ikke dengang lå i kortene, at netop Dolberg og Skov skulle blive så store profiler.

- Man kunne se, at det var to spillere med specielle tekniske færdigheder, men de også udfordret på fysikken. På den konto har de været lidt sent udviklet, og ingen af dem var da heller med, da det første U16-landshold blev udtaget i deres årgange, fortsætter han.

Det er kun anden gang nogensinde, at to spillere opfostret i Silkeborgs ungdomsafdeling er på banen for landsholdet på samme tid. Det skete første gang i 2003-04, da Thomas Røll og Martin Laursen begge var på banen for nationalmandskabet.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.