• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Morten Jørgensen

Skotland ansætter succestræner fra Kilmarnock

Skotland har ansat den tidligere Premier League-træner, Steve Clarke, som ny landstræner.

Af Morten Jørgensen

Et chokerende nederlag mod Kasakhstan kostede for en måneds tid siden Alex McLeish jobbet som skotsk landstræner, og sidenhen har landets fodboldforbund været på jagt efter en afløser. Han er nu fundet.

Valget er faldet på den 55-årige Alex McLeish, som netop har ført Kilmarnock til en tredjeplads i den skotske liga og dermed også kvalifikation til Europa League i næste sæson.

- Det er en ære. Jeg mener fuldt og fast, at vi har en gruppe af talentfulde spillere, der kan opnå succes på den internationale scene. Jeg ser frem til at arbejde med dem og hjælpe dem til at opnå deres ambitioner, fortæller Steve Clarke ifølge Goal.

Den nye landstræners første opgave bliver en kamp mod Cypern den 8. juni, hvorefter Belgien venter tre dage senere i EM-kvalifikationen, hvor Skotland er placeret på femtepladsen efter de første to kampe.

Han har tidligere været assistent i Chelsea og Liverpool, mens han har haft hovedansvaret for både Reading og West Bromwich tidligere i karrieren.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.