• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Morten Jørgensen

Skotsk landstræner fyret efter forfærdelig start på EM-kvalifikation

Foto: Getty Images

Det skotske fodboldforbund har valgt at afskedige Alex McLeish, der forlader sit job som landstræner med øjeblikkelig virkning.

Af Morten Jørgensen

I sidste måned led det skotske landshold et yderst skuffende resultat mod Kasakhstan i den første EM-kvalifikationskamp. 3-0 lød cifrene, der vakte ganske stor opsigt i fodboldkredse, og det har nu vist sig at være for utilfredsstillende for det skotske fodboldforbund.

Således er Alex McLeish blevet fyret med øjeblikkelig virkning, og i samme ombæring forlader de tre assistenttrænere også deres job for Skotland.

- Beslutningen om at stoppe samarbejde var ikke nem med tanke på Alex’ status som Hall of Fame-medlem med 77 landskampe, deltagelse i tre VM-slutrunder og i forhold til at have haft ansvaret for landsholdet i to omgange, lyder det fra Ian Maxwell, der er administrerende direktør for det skotske fodboldforbund.

Alex McLeish blev ansat som landstræner for Skotland i februar sidste år, og han har sidenhen været med til at sikre landsholdet en førsteplads i sin Nations League-gruppe sidste efterår.

Superliga

Mere Superliga

Fokus