Slovenien har spinkelt EM-håb efter smal sejr over Letland

Slovenien har stadig mulighed for at kvalificere sig direkte til EM. Lørdag aften blev Letland besejret med 1-0.

Med en sejr over Letland lørdag aften ville Slovenien holde liv i drømmen om at kvalificere sig til EM.

Inden de sidste to kampe i kvalifikationsgruppe G var slovenerne fem point efter Østrig, som senere lørdag får besøg af Nordmakedonien, og en sejr over bundproppen Letland var derfor påkrævet.

Letland havde tabt samtlige af de foregående otte kampe, men opgaven blev ikke så let, som den på papiret kunne have set ud til at være.

Trods et slovensk pres var stillingen nemlig 0-0 efter de første 45 minutter i Ljubljana.

I anden halvleg skulle der til gengæld ikke gå mange minutter, før hjemmeholdets fans kunne få noget at juble over. Men Slovenien havde brug for hjælp fra de lettiske gæster.

I det 53. minut sled Josip Ilicic sig igennem det lettiske forsvar, og Atalanta-spilleren sendte et fladt indlæg på tværs. Bolden røg forbi et par spillere, inden den ramte Igors Tarasovs udstrakte fod og gik i mål.

Et selvmål skulle der således til for at bringe Slovenien på 1-0.

Og det viste sig at blive kampens eneste scoring. Det betyder, at Slovenien med deres 14 point i ni kampe fortsat kan drømme om at kvalificere sig direkte til EM.

Hvis Østrig lørdag aften slår Nordmakedonien på hjemmebane, vil slovenernes muligheder dog være udspillet inden sidste gruppekamp, hvor Slovenien møder Polen, og Østrig står over for Letland.