Dolberg: City eller United er for stort et skridt
2016-01-14 09:19
Illustration: DBU

Flere klubber i Danmark har ikke i sinde at frigive spillere til OL næste år - Spillerforeningen mener dog, at spillerne har krav på OL.

Der er snart kun et halvt år igen, til det danske U23-landshold skal til Rio og spille ved OL-turneringen i Brasilien. Reglerne er sådan, at man må udtage 18 spillere til turneringen - og kun tre af de 18 må være over 23 år.

Men der er problemer forude, for OL-turneringen indgår ikke i FIFA-kalenderen, og det betyder, at der bliver spillet klubfodbold, samtidig med at der altså spilles landsholdsfodbold. Klubberne og Divisionsforeningen mener, at de har ret til at holde spillerne hjemme fra OL, mens Spillerforeningen med Mads Øland i spidsen holder fast i, at spillerne har ret til at tage til OL, hvis de udtages af DBU.

- Spillerne har ret til at møde op og spille OL, hvis de bliver udtaget af DBU. Ja, klubberne skal frigive dem, der bliver udtaget af DBU. Det fremgår direkte af DBU's standard-kontrakt, siger Mads Øland til Ekstra Bladet.

DBU har ellers lænet sig op ad klubberne, og lige nu ser det ud til, at klubberne får lov til at holde på spillere, der ellers bliver udtaget til OL.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?