• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Superligaens målkonger skal ikke regne med at spille sammen under U21-EM

De er de eneste danskere, der har scoret over 20 mål i Superligaen, og begge blev tirsdag udtaget til U21-EM. De skal dog ikke i udgangspunktet regne med at spille sammen.

Af Kenneth Jensen

Den ene har lavet 28 mål i Superligaen - en tangering af Ebbe Sands målrekord - og den anden står noteret for 21 scoringer i dansk fodbolds bedste række.

Robert Skov og Andreas Skov Olsen har spillet store sæsoner for henholdsvis FC København og FC Nordsjælland, og der var ingen tvivl om, at de to var at finde i den danske U21-landsholdtrup til sommerens U21-EM, som landstræner Niels Frederiksen udtog tidligere tirsdag.

Men de to er ikke bare holdkammerater, de kommer også til at konkurrere om spilletiden, for begge spiller på højrekanten. Og selv om det er to forskellige typer, ligger det ikke i kortene, at de to, der til sammen har scoret 49 gange i Superligaen, kommer på banen samtidig.

- Det er ikke sikkert, svarer Niels Frederiksen på spørgsmålet, om de to kan spille sammen under U21-EM.

Han lukker dog ikke helt døren:

- Det kan godt være. De har gjort det godt begge to og har scoret mange mål, men der er også Jonas Wind, Jacob Bruun Larsen, Mikkel Duelund, Anders Dreyer. Konklusionen er: Det er mit job at finde det bedste hold, og vi har en masse dygtige spillere og dermed positive problemer. Det må vi kigge på. De kan i hvert fald ikke begge spille højre kant, siger niels Frederiksen fra udtagelsen.

I det hele taget går landstræneren meget op i, at hans spiller bliver benyttet på de "rigtige" positioner. De to højre backs Rasmus Nissen Kristensen og Joakim Mæhle er begge fremragende og har vundet mesterskabet med henholdsvis Ajax og Genk, men Niels Frederiksen er ikke for eksempelvis at flytte "NK" op på midtbanen, hvor han ellers spillede som ungdomsspiller i FCM.

- Nej, det tror jeg ikke, for min holdning er, at spillere skal spille deres bedste position i slutrunder. Hvis det skal være godt nok. Hvis jeg skulle overveje det, ville jeg nok synes, jeg har nogle andre midtbanespillere i truppen, der vil være bedre end Rasmus Nissen derinde. Jeg udelukker det ikke, men Nissen er udtaget som højre back, og det er Mæhle også, siger landstræneren.

Niels Frederiksen har udtaget 26 mand og må tage 23 med til slutrunden. Han har indtil videre i processen kunnet glæde sig over, at han er blevet forskånet for mange skader og småskavanker. Joel Kabongo var derfor eneste markspiller, der på grund af skader missede slurunden.

- Vi havde Jacob Pryts, målmand fra Næstved, med en overgang, men han blev også slemt skadet i knæet i en pokalkamp mod Aalborg. Det er de to eneste på skadessiden. Vi er heldigt stillet - 7-9-13, siger han.

Selv om der ikke er skader, er der spørgsmål om form for flere af spillerne, blandt andre angriber Marcus Ingvartsen, som har spillet meget lidt fodbold den seneste tid. Det er også derfor, at landstræneren har taget 26 mand i en bruttotrup i første omgang. Den 7. juni skærer han så truppen ned til den endelige 23-mands trup.

Superliga

Optakt: Hobro IK - SønderjyskE

Hobro IK skal følge op på den sensationelle sejr over FC København, når Glen Riddersholm og SønderjyskE kommer på bes...

Optakt: OB - AGF

Klubberne fra landets to næststørste byer mødes i en direkte duel om fjerdepladsen. Hvem trækker det længste strå?

Mere Superliga

Fokus