• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Nicolai Dupont

Superligaklubber frigiver spillere til landsholdet

Selvom klubberne skal have to ugers varsel forud for en landsholdsudtagelse, så stiller Hobro og Vendsyssel spillerne til rådighed - hvis de vil stille op.

Af Nicolai Dupont

Torsdag udtager DBU den landsholdstrup, der søndag skal tage kampen op mod Wales på Ceres Park i Aarhus.

Da en aftale mellem fodboldforbundet og Spillerforeningen endnu ikke er nået, ser det i øjeblikket ud til, at det bliver det vikarierende landshold, der skal på banen igen.

Læs også: Landsholdet er lettet - brandbiler spærrede for pressen

Det kan dog være, at de får hjælp fra lidt højere niveau i ellevte time.

For selvom der er en regel om, at klubberne skal varsles to uger i forvejen, hvis de skal frigive spillere til landsholdet, så har to nordjyske Superligaklubber besluttet sig for at stille spillerne til rådighed alligevel. 

Hobro og Vendsyssel meddeler begge, at de ikke vil stille sig i vejen for deres spillere, hvis de vælger at træde til ved landsholdet.

- Vi har tænkt os at give spillerne tilladelse til at stille op, hvis DBU udtager dem til landsholdet. Det ville være katastrofalt for dansk fodbold, hvis Danmark ikke kunne stille hold. Derfor vil Vendsyssel ikke være en stopklods, siger Mogens Krogh, der er administrerende direktør i Vendsyssel FF, til Nordjyske.dk.

DBU skal dog ikke gøre sig de store forhåbninger, for det er nemlig spillerne, der i første omgang takkede nej til at deltage på landsholdet, imens konflikten mellem DBU og Spillerforeningen står på - og ikke klubberne.

Superliga

Mere Superliga

Fokus