• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Sverige og Norge delte i stærk nordisk duel

Foto: Getty Images

Det blev til 1-1 mellem Sverige og Norge i en medrivende kamp i EM-kvalifikationen.

Af Oliver Okstrøm

På en aften hvor Danmark blot har fået 0-0 mod Georgien, så er det nok ikke så passende at drille svenskerne og nordmændene med, at deres interne kamp samme aften var en kamp om at være næstbedst i Norden.

Alt, hvad der manglede i kampen, mellem Danmark og Georgien, var der mellem Sverige og Norge i deres EM-kvalifikationskamp, hvor der både var mål og masser af intensitet mellem de to broderfolk, som spillede 1-1.

Det var særligt Norge, der havde en del på spil, da et nederlag mere eller mindre ville betyde, at de var hægtet af i kampen om at komme med til EM i sommeren 2020. 

Kort før pausen var det den norske Fulham-spiller, Stefan Johansen, der bragte Norge foran med 1-0 efter et kontraangreb efter en svensk fejl i forsvaret, hvorefter han kunne sætte sidste fod på, inden bolden trillede ind over stregen. 

Efter en times spil fik Emil Forsberg udlignet til slutresultatet efter et angreb, hvor nordmændene blev presset helt tilbage, inden Forsberg fik afsluttet angrebet og scorede.

Norges EM-chancer lever nu stadig, men de har to point op til Sverige og andenpladsen med fire kampe tilbage. I toppen af puljen er Spanien, som har otte point ned til Rumænien på tredjepladsen. Dermed nærmer de sig endnu en slutrunde.

Superliga

Mere Superliga

Fokus