• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Sveriges landshold tager ingen chancer: Udelukker alle spillere fra Italien

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det svenske landshold fravælger alle spillere, der optræder i Italien. Danske spillere kan som udgangspunkt ikke rejse ind i Danmark.

Af Anders Dehn

Når det svenske landshold samles senere i marts, bliver det uden spillere, der til daglig optræder for klubber i Italien. Det har det svenske fodboldforbund meddelt onsdag formiddag.

Dermed må folk som Robin Olsen, Albin Ekdal og Ken Sema blive hjemme, når Sverige møder Rusland og Cypern i to testkampe. Sverige har ligesom Danmark kvalificeret sig til sommerens EM.

Læs også:Stryger Larsen: Kan godt blive urolig for EM

Italien er et af de lande, der har hårdest ramt af coronavirus. Kun Kina, hvor udbruddet begyndte, har flere bekræftede tilfælde af sygdommen end Italiens mere end 10.000.

- Det er en samlet vurdering baseret på de oplysninger, vi har til rådighed om situationen i Italien og myndighederne der, samt den medicinske ekspertise, vi har hos SvFF, skriver fodboldforbundet på sin hjemmeside.

SvFF åbner desuden op for, at den beslutning kan ændre sig, hvis situationen forbedrer sig drastisk i den kommende tid.

Læs også:EM-playoffkamp skal spilles uden tilskuere

Den danske regering har også taget sine forholdsregler mod Italien. I går indstillede den flytrafik fra alle såkaldt røde områder. Det vil sige de områder, der er hårdest ramt af coronaudbruddet. Det gælder foreløbig primært Norditalien. Se nærmere her.

Som det er nu, kan spillere som Christian Eriksen, Simon Kjær, Andreas Cornelius og Andreas Skov Olsen altså ikke flyve til Danmark fra deres nuværende hjembyer. 

Tipsbladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra DBU, om det danske landshold indfører samme tiltag som det svenske. Det er ikke lykkedes at få et svar.

Læs også:Medie: Dommer frygter at rejse til Tyrkiet før FC København-kamp

Læs også:Spillerforeningen holder øje med coronavirus-situationen: Kræver samarbejde

Læs også:Storkampe i Dortmund skal spilles for tomme tribuner

Superliga

Mere Superliga

Fokus