• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Tilfreds Hareide: Irland kommer med et andet udtryk end før

Åge Hareide er glad for den lodtrækning, som Danmark har fået, og han har bemærket, at Irland ikke bliver som man kender dem.

Af Oliver Okstrøm

Schweiz, Irland, Georgien og Gibraltar. Sådan kommer Danmarks modstandere i den kommende EM-kvalifikation til at se ud, når den bliver sparket i gang til marts. Det er en gruppe, som bestemt er tilfredsstillende.

Dette skyldes blandt andet, at Danmark fik Schweiz af de første seedede hold, hvor man også kunne have fået lande som Spanien, Frankrig og England. Det slår Danmarks landstræner Åge Hareide fast efter lodtrækningen, hvor han mener, at der er gode muligheder mod schweizerne.

- Jeg er godt tilfreds med at trække Schweiz, men det er et godt hold, og det så man senest mod Belgien. Men det er ikke et af de helt store lande, så det er fint, at det blev dem, og vi har bestemt en mulighed mod dem på hjemmebane, siger Åge Hareide.

Af de fire hold i danskernes pulje er det sandsynligvis Irland, som landsholdet kender bedst til, da man har mødt dem fire gange indenfor omkring et års tid. Her er det blevet til tre uafgjorte samt storsejren på 5-1, som sikrede Danmark deltagelse ved VM i sommeren 2018.

De sidste par gange har det været noget, der minder om ørkenvandringer mod Irland, som har stået med en solid defensiv, men det ændrer sig nu, forklarer Åge Hareide. Det skyldes særligt, at man har fået ny landstræner i form af Mick McCarthy, som har en anden spillestil end den tidligere.

- Irland bliver en stor udfordring, men de har skiftet ud på landstrænerposten, som betyder, at de nok kommer ud med et andet udtryk, end man har set med dem før. Det kommer til at give os mere plads at spille på. Det håber jeg i hvert fald på, lyder det fra Hareide.

Endvidere kommer Danmark til at spille i pulje med Georgien, og selvom Hareide forinden lodtrækningen havde ønsket om at undgå ture til Østeuropa, så lader det ikke til, at Georgien er det værste, der kunne ske fra seedningslag fire.

Landstræneren peger blandt andet på, at det er et land, som ikke ligger så langt væk som andre, og at han har gode erfaringer med at være i landets hovedstad Tblisi, som har gode faciliteter. Dertil bemærker han, at holdet spiller positiv fodbold, som kan give danskerne muligheder. Endelig er der Gibraltar, som Hareide opfatter som den sværeste opgave i gruppen. De kom i Danmarks gruppe i stedet for Aserbajdsjan, og der venter nu et stort forberedelsesarbejde.

- Jeg kender ikke så meget til Gibraltar, men det kan blive meget svære kampe mod dem. Men jeg ved nu, hvad jeg skal bruge tiden på mellem jul og nytår, fortæller Hareide med et grin.

Det endelige kampprogram er ikke fastsat endnu, men det kommer i løbet af søndagen, oplyser DBU, men det ligger fast, at den første kommer til at blive spillet til marts 2019.

Superliga

Optakt: Esbjerg fB - OB

Direkte bronzekamp i Esbjerg, hvor OB er på jagt efter den første sejr i mesterskabsspillet.

Mere Superliga

Fokus