• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Tre dage til deadline: DBU giver spillerne skylden for langsomme forhandlinger

I går lagde flere landsholdsspillere skylden for de træge forhandlinger om en ny landsholdsaftale over på DBU, men nu sender DBU skylden tilbage. Forbundet mener, at det har tilbudt at efterkomme flere af spillernes ønsker.

Af Anders Dehn

- Vi ville gerne forlænge den gamle aftale, så den gjaldt, mens vi forhandler. For ikke at skabe en konflikt lige nu og her, men det ville DBU ikke.

Med de ord lagde Mathias "Zanka" Jørgensen i går skylden for de langsomme forhandlinger om en ny landsholdsaftale over på DBU. I en artikel i Ekstra Bladet dannede han, Thomas Delaney og Christian Eriksen fælles front mod forbundet, men nu giver DBU svar på tiltale.

Læs også: Avis: Forhandlinger mellem DBU og Spillerforeningen gået i hårdknude

Ifølge unionen er det landsholdsspillerne, i form af deres fagforening, Spillerforeningen, der "ikke har forholdt sig til en række af de tilbud, DBU har rejst". Det skulle ifølge DBU være forklaringen på de træge forhandlinger.

- Vi har tilbudt spillerne bedre forhold på en væsentlig række af de områder, de har efterlyst – og vi har i sidste uge imødekommet deres ønsker i forhold til de kommercielle vilkår. Nu bør vi få indgået en aftale, så vi ikke risikerer at stå i en situation med aflysninger og andre skadelige forhold, siger administrerende direktør Claus Bretton-Meyer i en pressemeddelelse.

DBU skriver, at forbundet blandt andet har tilbudt at tilknytte en kok til alle landskampe, sikre bedre fly-forhold, når holdet rejser, og øge bemandingen i staben omkring landsholdet. Derudover er DBU også villige til at lade spillerne undlade at stille op til sponsorkampagner, hvis de har personlige aftaler med konkurrerende firmaer.

- Vi har hele tiden understreget, at spillerne – selvfølgelig – kan fortsætte med deres private sponsorer, samtidigt med, at de stiller op for landsholdets sponsorer. Hvis de ikke ønsker at stille op for vores fælles sponsorer, må vi acceptere det for at få en aftale på plads, siger Bretton-Meyer.

Det danske landshold spiller i næste uge to landskampe, og ifølge DBU skal der være en aftale på plads senest fredag, hvis Danmark skal kunne stille hold i de to opgør. Forbundet har således et bestyrelsesmøde lørdag, hvor en eventuelt ny aftale skal kunne vedtages.

Danmark møder onsdag Slovakiet i en testkamp og søndag Wales i det første opgør i det nye Nations League-format.

Superliga

Optakt: Brøndby IF - Esbjerg fB

Endnu en vigtig kamp i jagten på tredjepladsen, bronzemedaljer og europæisk fodbold. Esbjerg har overtaget mod Brøndb...

Mere Superliga

Fokus