• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager

Tunesien slår Madagaskar og er semifinaleklar ved AFCON

Foto: Getty Images

Tunesien skal møde Nigeria i semifinalen ved Africa Cup of Nations, efter at de torsdag slog Madagaskar i semifinalen.

Af Victor Risager

Torsdag aften blev den sidste semifinalist ved årets Africa Cup of Nations, AFCON, fundet, og det blev Tunesien, der slutter sig til Senegal, Algeriet og Nigeria.

I kvartfinalen mødte tuneserne en af turnerings overraskelser i form af Madagaskar, men Tunesien var for stor en mundfuld for Madagaskar, der måtte se sig slået 3-0.

I første halvleg formåede Madagaskar ellers at holde stand, men i starten af anden halvleg bragte Ferjani Sassi tuneserne foran. Sassi sparkede på mål fra kanten af feltet, og hans forsøg blev rettet af på vej i mål.

Og efter knap en times spil blev føringen udbygget. Efter at Madagaskar-keeperen reddede et forsøg fra Wahbi Khazri, endte bolden hos Youssef Msakni, der nemt kunne prikke bolden i mål.

Den føring holdt indtil overtiden, hvor Naïm Sliti slog sejren endegyldigt fast. Sliti afsluttede et kontraangreb med flot at lobbe bolden over Madagaskars keeper og score til slutresultatet 3-0.

I semifinalen skal Tunesien nu stå overfor Nigeria, der har FC Midtjyllands Paul Onuachu med i truppen. I den anden semifinale mødes Senegal og Algeriet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus